Mircy z #poznan czy jest w Waszym mieście miejsce tak charakterystyczne, że każdy mieszkaniec województwa rozpozna je nawet po konturze? Muszę przygotować prostą grafikę z charakterystycznym miejscem, ale nie ruszam się ze swojego zadupia, więc się nie znam ( ͡°͜ʖ͡°) pomóżcie proszę.
@LosB: @icojamamtuwpisac: @Kalypsoo: @Norskee: no z dobrym zdjęciem ratusz na moje potrzeby byłby chyba lepszy od starego browaru, bo zdjęcie będzie przyciemnione i przysłonięte
@misisk: Odpowiednio charakterystyczny jest Bałtyk, ale to nowy budynek i nie wszyscy go już znają. Kolejny budynek to altum - o ile będziesz w stanie oddać poziome pasy na grafice. Sam zobacz na zdjęciach jak to wygląda. Na pewno nada się arena - charakterystyczny, wszyscy w Poznaniu znają.
No i oczywiście chlebak. Zobacz to zdjęcie - po prostu wszyscy od razu będą wiedzieć o jaki budynek chodzi.
@Kopiec-Kreta: udowodniłeś mi, że ratusz się nadaje. Wydaje mi się, że z koziołkami powinien być wystarczająco rozpoznawalny dla całego regionu, bez względu na wiek.
Odpowiednio charakterystyczny jest Bałtyk, ale to nowy budynek i nie wszyscy go już znają.
Kolejny budynek to altum - o ile będziesz w stanie oddać poziome pasy na grafice. Sam zobacz na zdjęciach jak to wygląda.
Na pewno nada się arena - charakterystyczny, wszyscy w Poznaniu znają.
No i oczywiście chlebak. Zobacz to zdjęcie - po prostu wszyscy od razu będą wiedzieć o jaki budynek chodzi.
Komentarz usunięty przez moderatora
to ujęcie wystarczająco charakteryzuje ratusz.
@misisk: Ratusz już nawet na skarpetkach jest. ( ͡° ͜ʖ ͡°)