Wpis z mikrobloga

laserowa korekcja wxroku tez jest. I z podobnych powodów, poprawa komfortu życia. Względnie w celu zachowania obecnego stanu, jak operacje korekcyjne czy choćby łatanie ubytkow zebow ktore dopiero moga przerodzic sie w cos gorszego.

Tak a propos twojej logiki

@Naxster: Laserowa korekcja wzroku ani wypełnianie ubytków nie pozbawiają żadnej istoty ludzkiej życia, więc nie wiem co to za logika.
  • Odpowiedz
@KawaJimmiego: aborcja też nie. Przynajmniej nie w założeniu wielu.

a jeżeli nie, to przecież nie byłoby czego usuwać.

ubytek też nie jest jeszcze próchnicą ale może być. To nie jest jeszcze życie ale będzie.

Dla nie sprawa jest bardziej skomplikowana i w ogóle nie ma sensu rzucać tu terminami "człowiek" czy |"życie" (acz to bezdyskusyjnie jest, po prostu nie w takim rozumieniu jak "życie ludzkie" = pełnofunkcjonalny człowiek) no ale
  • Odpowiedz
@Naxster: Jak to nie ma sensu, to już jest byt z własnym programem rozwoju aż do śmierci zapisanym w kodzie DNA. Nie ma czegoś takiego jak faza przedludzka po której nagle zaczyna się człowiek. Nie wiem jakimi kryteriami ty się kierujesz, bo nauka niczym takim nie dysponuje. Co ma porównywanie dziury w zębie do człowieka?
  • Odpowiedz
skoro dyskutujemy tak kretyńskimi argumentami jak "jak by nie było co usuwać to po co usuwać"...

@Naxster: Kretyńskie to jest wysuwanie takich tez, że przerwanie powołanego do życia ludzkiego istnienia jest jak dziura w zębie czy laserowa korekcja wzroku.
  • Odpowiedz
Bo termin "człowiek" w takiej dyspucie pada tylko z ust fanatyków. To jest termin bez wartości.

@Naxster: Być może dla ciebie. Spokojnie, ty sam dla takich jak ty zapewne również jesteś bez wartości. Takie rzeczy wygadywali za Stalina itd.

życie nie jest tak łatwe. Chociażby są potworniaki...

Są potworniaki, są choroby, ale dopóki nie zachorowałeś i dopóki nie zmarłeś, to jakoś jesteś traktowany jak człowiek. Dlaczego z góry zakładasz śmiertelną chorobę, jakieś braki zagnieżdżenia- wymówki innej nie ma, to trzeba zakładać, że być może dziecko i tak zachoruje i umrze? Ty sam możesz umrzeć jutro, ale jakoś nikt nie pozbawia cię statusu człowieka ze względu na
  • Odpowiedz
Idąc tą logiką powinniśmy jeszcze z tej listy wykreślić papieros

@skejna: W sumie to powinniśmy. W jaki sposób umarło te 160 000 ludzi? zapaliło się na śmierć?
Mamy przecież tam też nowotwory i ilość ludzi. Czy to się sumuje? czy 160 000 ludzi mieści się w tych 271 000 ze względu na właściwości rakotwórcze papierosów? #!$%@? wie.
  • Odpowiedz
Takie rzeczy wygadywali za Stalina itd.

@KawaJimmiego: łaaał długo ci zajęło dotarcie od ad hitlerum. Chyba zbierałeś żeby ad personam było w komplecie.
Oczywiście "żeby pykło" uciąłeś ostatnie zdanie bo wyszłoby, że #!$%@? jak potłuczony..

wymówki innej nie ma, to trzeba zakładać, że być może dziecko i tak zachoruje
  • Odpowiedz
łaaał długo ci zajęło dotarcie od ad hitlerum

@Naxster: Napisałem o Stalinie, zresztą ty chcesz mordować ludzi, także porównanie jak najbardziej trafne i nie masz co próbować naśmiewania się z argumentu o Hitlerze, kiedy ty rzeczywiście chcesz mordować ludzi.
Że niby co usunąłem?
To ty tutaj bredzisz jak potłuczony i udajesz, że nie rozumiesz o co chodzi. Dlaczego zakładać, że nie będzie dziecka, a potworniak? Dlaczego zakładać, że dziecko umrze?
  • Odpowiedz
Oh wait, ci lduzie nawet nie mogą istnieć poza macicą XD

@Naxster: A niemowlaki nie przeżyją same sobie pozostawione- one też nie są ludźmi?
Zakładanie, że hipotetycznie zamiast dziecka możemy mieć do czynienia z potworniakiem- po co ty takie coś w ogóle piszesz więc? Płód może przekształcić się w nowotwór, tak samo jak i człowiek dorosły, ale nie jest to żadna wymówka do odmawiania z góry komuś człowieczeństwa.

Nie, jesteśmy skomplikowanym
  • Odpowiedz
Brakuje argumentów, to rzucasz bluzgami- typowe

@KawaJimmiego: brakuje argumentów to ŁŻESZ. I mam wielka nadzieję, ze jakiś mod się tym zajmie. Chętnie się skontaktuje z moderacją żeby wykazała co jest nieprawidłowego w nazywaniu kłamcy kłamcą.
  • Odpowiedz
@Naxster: W którym miejscu rzekomo nie napisałem prawdy? Odmawiasz człowiekowi na wczesnym etapie życia człowieczeństwa i nie jesteś w stanie sprecyzować na jakim etapie i na podstawie czego ją uzyskuje. Kiedy i dlaczego akurat wtedy? Nie odpowiesz, bo wiesz, że będzie to bełkot pozbawiony logicznych podstaw. Na resztę pytań odpowiedzieć odwagi też zabrakło? Będziesz bronił 4 tygodniowego płodu? On już ma wykształcone organy: "Podaj cytat tych dokładnie słów perfidny, dwulicowy
  • Odpowiedz