Wpis z mikrobloga

#godelpoleca #muzyka #true30 #polskamuzyka #chrzescijanstwo

Andrzej Piaseczny - Pogodniej (Złoty środek)

to są te dni w roku, kiedy nikogo nie okłamuję(nigdy tego nie robię, ale czasami nie chce mi się mówić prawdy, na głos, wprost). dlatego zapraszam do zadawania pytań każdego, kto ma taką potrzebę. jak się wstydzicie to zapraszam na pw(darmowa spowiedź GODET-PW ZAUFANIA[żartuje, nie będę zabierał klientów Matce Teresie...])

powtórzę się, ale tym razem warto. combo w postaci Pogodniej/Mocniej to zbyt dużo nadwiślańsko-popowej dobroci, żeby podjąć racjonalną decyzję. [i jeszcze Noce całe - polskie Creep, które służyło jako soundtrack do śledzenia w drodze do domu pewnej pani(no tak, dzień bez kłamstw)]

ostatecznie padło na smak niedzielnego popołudnia. pachnącego gorącym rosołem. dmuchającego letnim przeciągiem po pokojach.
ciężko będzie to niektórym pojąć, ale to były czasu gdzie niedzielawieczur jeszcze nie istniała. ludziom, nawet gdyby mieli taką możliwość, nie chciałoby się zakopywać znalezisk. komputery dawały znać, czy można je bezpiecznie wyłączyć. a ja odkryłem, że nie nigdy nie podejmę dobrej decyzji w życiu, ale zawsze spadnę na cztery łapy. czy to sam, czy z czyjąś pomocą...

sielankowo akcentowane intro, po którym rozsypuje się nieskazitelna barwa Piasku(a), jest jak leniwy poranek, kiedy ktoś przyszył waszą piżamkę do łóżka i nie możecie się ruszyć. woda na herbatę nie chce się zagotować. a jeden klapek wyjechał w podróż życia(i nie wrócił). a zgrane w pre-chorusie sztuczki-dzwięki-akordy są jak skradające się po poduszce promienie słońca, które już w samym refrenie dosięgają wzroku i czy tego chcemy, czy nie, musimy się podnieść(razem z łóżkiem). i spróbować być kimś lepszym niż wczoraj.

jeżeli o podnoszeniu(na duchu) mowa, to przychodzą z pomocą słowa, które nieco naiwnie, ale owinięte w odpowiedni materiał dopełniają kompozycyjną ciągłość. a czemu nieco naiwne? bo trudno nie szukać w - Więc jeśli nic, nic już nie cieszy cię, nie chce się nic/ Wstań zrób coś z tym, wszystkie tęsknoty zmień/W resztę szczerozłotych chwil
duchowego pokrewieństwa z "wyjdź do ludzi, idz pobiegać"(spoko ćwiczę 6 razy w tygodniu, dalej nie pomaga). ale o to właśnie chodzi. o tym jest mój film. o tym, że prosty przekaz musi być podany po chrześcijańsku żeby nie wzbudzał agresji w zagubionych ludziach...

Wesołych świąt!
KurtGodel - #godelpoleca #muzyka #true30 #polskamuzyka #chrzescijanstwo 

Andr...
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KurtGodel: bardzo ładny wpis porównujący rolę pisaka w szerzeniu duchowości narodu ;v I bardzo ładne mysli, szczególnie trzeci akapit ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i wesołych panie Godele, powolutku do przodu i by było spokojniej tylko ;3
  • Odpowiedz