Aktywne Wpisy
Malenaa +1
Jeżdżę pomagać mojej dziewczynie w przeprowadzce (razem od pół roku), malowaliśmy pokoje, trochę rzeczy przenosiliśmy. Przeprowadza się z matką, nie mają za bardzo żadnego chłopa żeby im pomógł z takimi robotami. Byłem pomagać tam 5 razy, ze 3 razy od rana do wieczora,mam jakoś 40 minut drogi do niej. Nie dają mi żadnych pieniędzy za to, tylko wyżerkę i podziękowania.
Mieszkam z rodzicami i oni twierdzą, że się daje wykorzystywać i sobie
Mieszkam z rodzicami i oni twierdzą, że się daje wykorzystywać i sobie
Kto ma rację?
- Ja 78.6% (416)
- Moi rodzice 21.4% (113)
Kurcze strasznie mi szkoda tych wietnamczyków. Oni są idealnym przykładem na to jak powinna wyglącać imigracja. Słyszeliście żeby, któryś coś odj***ł? Mega fajni ludzie, sympatyczni, pracowici. Żyją po swojemu jednocześnie nie przeszkadzając innym. Jak ktoś mnie pyta gdzie powinniśmy szukać imigrantów to mówię, że właśnie tam, wśród takich ludzi. A jak słyszę, że mamy szukać kogoś kto jest nam "bliski kulturowo" to sobie zawsze zestawiam takiego wietnamczyka z ukraińcem i już wiem,
Tak, prawie 6 tysięcy stron do jednej gry. Przy czym tu mowa o samej podstawce.
Sześć tysięcy stron dialogów i tekstów książek. Nic dziwnego, że nawet dziś, po kilkuset godzinach grania, bez problemu mogę znaleźć w tej grze coś nowego.
No i nie dziwne też, że gimbusy odbiły się od tej gry jak od ściany, bo jak mogło by być inaczej, skoro 2/3 Polaków nie czyta żadnych książek, a tu mieli do przeczytania ich 20, jeśli liczyć książki lekkie, 300-stronicowe? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety #bethesdasucks i już o takiej części The Elders Scrolls możemy zapomnieć. Przecież nawet w Skyrim rzadkie, ale jakoś jednak obecne przebłyski głębi fabularnej polegały na tym, że na bezczela skopiowali książki z Morrowinda do tego potworka.
Bez tego byłby już zupełny paździeż, a bez "The Elders Scrolls" w nazwie, nikt by nie poznał, że ta gra ma coś wspólnego z Morrowindem, no chyba, że po wylewającym się z ekranu drewnie, które od czasu Morrowinda niezbyt się zmieniło w Skyrimie, wszak to ten sam silnik.
A wystarczyło, żeby Bethesda kilkadziesiąt tysięcy w tych milionów władowanych w Skyrima, odłożyła na jakichś pismaków, którzy jakkolwiek uzasadniliby fabularnie te ich płytkie jak kałuża zadania. Morrowind pokazuje, że da się, nawet z bardzo dobrym skutkiem.
BTW. właśnie zainstalowałem ponownie Morrowinda i dochodzę do wniosku, że w sumie to po cholerę kupowałem nowego kompa, jak z nowych gier jedynie w Wiedźmina 3 grałem XDDDDDD
#gry #crpg #tes #theelderscrolls #morrowind #gimbynieznajo #przemyslenia
@Lawrence_z_Arabii: Do tego właśnie piłem, nadal mam złe wspomnienia z jednej postaci, która postanowiła zostać prawdziwym mistrzem zaklinania świecidełek.
Ze swojej strony bardzo chętnie poczytałbym o cyklu tworzenia Skyrima, szczególnie fragment o tym, ile budżetu poszło na sam marketing.
Rozmowa kieruje się na memowego Todda, ja jednak chciałbym panom przypomnieć o egzystencji tak wspaniałej osobistości Bethesdy jak Pete Hines. Koleś ma nastawienie stereotypowego sprzedawcy używanych samochodów,
@Lawrence_z_Arabii: Albo pierscien #pdk
@CorTuum: Też bym chętnie się więcej o tym dowiedział, bo jest pewne, że Todd nie ma tam władzy absolutnej i dużo do powiedzenia mają tam różni księgowi
@camelopardalis: Jeśli zrobiłem błąd to wybacz, ale nie po to czytam, żeby zadowolić ortograficznych purystów.
@camelopardalis: Czytelnictwo ma niezbyt wiele wspólnego z biciem konia do reguł językowych, które i tak się cały czas zmieniają, a to co dziś możesz uważać za błąd, przed reformą sprzed 80 lat mogło być jak najbardziej poprawne.
@Abizaas: Gothic 1 i 2 były bardzo dobre, ale nie przez rozbudowaną fabułę, czy jakąś głębię, tylko przez to, że Niemcy zrobili jedną z najbardziej immersyjnych gier w historii, gdzie zwyczajnie czuło się, że świat żyje i ma jakieś swoje reguły, a ty musisz je poznać, jeśli chcesz przeżyć.
Komentarz usunięty przez autora
@zakola: Wtedy drewniany system walki nie przeszkadzał by tak, bo w rzucie izometrycznym pudło jest normalne, a w Morrowindzie machasz mieczem przez wrogów jak przez powietrze.
@zdechly_jez: Czego się dowiedziałem?