Aktywne Wpisy
Trabancik +42
Czas na sobotnią kontrolę tapet na telefonie, zapraszam serdecznie do wysyłania screenshotow.
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
Ja zaczynam
#glupiewykopowezabawy
josb515 +885
Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
To co w tych czasach odwalają różowe to jest jakąś masakra - mam 28 lat, dużo pracuję i również dużo zarabiam (programista 12k here). Po zakończeniu długiego związku stwierdziłem że wprowadzam się do rodziców i zaczynam oszczędzać. Przez 2 lata oszczędziłem już ponad 100k na mieszkanie, mój plan jest taki, że pomieszkam z rodzicami jeszcze 2-4 lata i kupię skromne mieszkanie za gotówkę lub z dużym nakładem własnym i kredytem max 3-5 letnim. Jednak randkując spotykam się z dużym bólem dupy różowych pasków - otóż większość boli to że w tym wieku mieszkam z rodzicami? No nieudacznik jakiś albo maminsynek.
Oczywiście różowym ciężko wytłumaczyć, że lepiej oszczędzić na własną rękę co najmniej 80% ceny mieszkania a potem wziąć kredyt a mieszkanie do 30 z rodzicami to żadna ujma na honorze jeżeli samemu się sobie gotuje, pierze, sprząta i dorzuca do rachunków(z naddatkiem) niż brać 20 letni kredyt na mieszkanie i cieszyć się wolnością. Oczywiście jeżeli byłbym z jakąś w związku to raczej zamieszkałbym z różową ale jeżeli aktualnie jestem singlem to jaki to ma sens?
Jak mam wytłumaczyć różowym paskom, że lepiej jest kupić mieszkanie za gotówkę męcząc się z rodzicami do 30 niż żyć samemu z kredytem 20 letnim w pustym mieszkaniu?
#logikarozowychpaskow #zwiazki #tinder #podrozujzwykopem #stulejacontent
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
dla ciebie to jest lepsze rozwiązanie ale nie tłumacz tego nikomu bo dla innych inne rozwiązanie może być lepsze.
widocznie one (i wielu facetów też) mają inne priorytety i po prostu dla nich bardziej sensownie byłoby gdybyś poświęcił z 1,5-2k miesięcznie z tych swoich 12k na wynajem czegoś gdzie nie ma rodziców, chodzi o samodzielność, do tego
@AnonimoweMirkoWyznania: Koleżanka ma racje. Ogólnie nie mieszkałbym z rodzicami w takim wieku, jak cenisz sobie niezależność. No i nie ma gdzie się przespać. IMHO kasa tego nie wynagradza
czemu obca osoba miałaby za niego spłacać zobowiązania?
@Prunovi: hehe a na co ci to wiedzieć? auto mam adekwatne do potrzeb