@korni007: @kamien23: @MuchomorCzerwony: To jest głupie i krótkowzroczne myślenie. Co z tego, że teraz te dane nikogo nie obchodzą, sam fakt, że takie informacje o nas są gromadzone powinien być niepokojący, bo niesie ze sobą wiele potencjalnych problemów. Wyobraźmy sobie sytuacje w której do władzy dochodzi totalitarny rząd kontrolujący społeczeństwo (tak jak np. było w PRLu), albo dochodzi do ataku hakerskiego na taką bazę danych (takie
@Qaktus: jesli jestes typem ktory mysli ze trzeba byc obloznie chorym zeby kwalifikowac sie do zwolnienia lekarskiego z pracy to ciekawe w jakich kolchozach pracowales przez cale zycie.
Podaj przykład kiedy przysługuje komuś L4, lecz jazda na nartach nie stanowi zagrożenia dla zdrowia.
Przez takich krętaczy, ludzie boją się brać zwolnienia, bo potem szef się będzie mścił, bo życie go nauczyło że w tym kraju każdy tylko o--------a nosacz.exe
@Hasz5g: 1. Komentarz wysłał się 2 razy, więc jeden usunąłem, ale drugi tez zniknął 2. Nie wiedziałem, że na depresję przysługuje L4, ale w takim razie dlaczego ktoś miałby donosić, że człowiek ze zdiagnozowaną depresją pojechał na narty??
@Qaktus bo urzedas z ZUS nie ma pojecia o medycynie, a nawet jesli wyjdziesz z tego obronna reka to i tak niesmak po inwigilacji zostaje. Przewlekla depresja to jedna z bardziej smiertelnych chorob i ludzie z ta dolegliwoscia zazwyczaj koncza albo w szpitalu albo na drzewie. Zwolnienia lekarskie jak najbardziej wchodza w gre.
@Hasz5g: Nie trzeba mi tego tłumaczyć, chodzę do psychologa ze zdiagnozowanym stanem poddepresyjnym. Taki urzędas ZUSu powinien mieć wtedy zwyczajnie w papierach, że zwolnienie z racji depresji i takie narty nic nie oznaczają. Mój błąd, ponieważ nie wiedziałem, że z racji depresji przysługuje L4, ale kontekst twojej wypowiedzi brzmiał strasznie jak krętactwo, tyle chciałem powiedzieć. A inwigilacja jest czymś czego nie da się powstrzymać.
To jest głupie i krótkowzroczne myślenie. Co z tego, że teraz te dane nikogo nie obchodzą, sam fakt, że takie informacje o nas są gromadzone powinien być niepokojący, bo niesie ze sobą wiele potencjalnych problemów. Wyobraźmy sobie sytuacje w której do władzy dochodzi totalitarny rząd kontrolujący społeczeństwo (tak jak np. było w PRLu), albo dochodzi do ataku hakerskiego na taką bazę danych (takie
Komentarz usunięty przez autora
Podaj przykład kiedy przysługuje komuś L4, lecz jazda na nartach nie stanowi zagrożenia dla zdrowia.
Przez takich krętaczy, ludzie boją się brać zwolnienia, bo potem szef się będzie mścił, bo życie go nauczyło że w tym kraju każdy tylko o--------a nosacz.exe
1. Komentarz wysłał się 2 razy, więc jeden usunąłem, ale drugi tez zniknął
2. Nie wiedziałem, że na depresję przysługuje L4, ale w takim razie dlaczego ktoś miałby donosić, że człowiek ze zdiagnozowaną depresją pojechał na narty??