Wpis z mikrobloga

Takie coś znalazłam dzisiaj w swojej skrzynce pocztowej. I abstrahując już od wydźwięku religijnego całej tej wiadomości, zdałam sobie sprawę, że nie pamiętam kiedy ostatnio trzymałam w ręku kartkę zapisaną przez kogoś w całości odręcznym pismem, nie mówiąc już o dostaniu listu w takiej postaci. A tutaj mamy osobę, która takich listów napisała własnoręcznie pewnie sporo, całkiem ładnym charakterem pisma i w imię idei którą wyznaje, a której sukcesu przewidzieć nie może. Jak dla mnie to rzadko spotykane zjawisko w czasach, w których niemal na każdym kroku króluje pismo „drukowane”.

#przemyslenia #ciekawostki
namietna_kaszanka - Takie coś znalazłam dzisiaj w swojej skrzynce pocztowej. I abstra...

źródło: comment_vyCwYS6vzc09cZvrgHD13Wnpbkh385l0.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@namietna_kaszanka: To list od Świadka Jehowy. Taki listów ta osoba pewnie napisała sporo. Jest to forma głoszenia dobrej nowiny przez Świadków Jehowy. Oni potem raportują ten czas, który poświęcili na napisanie tego listu, jako czas poświęcony na głoszenie.

Strzelam na pałę, że pisała ten list młoda osoba.
  • Odpowiedz
@dzieju41 @Dudes, @scroller dobrze prawi. W mojej okolicy co roku chodzą i dzwonia po mieszkaniach żeby porozmawiać, czasami wrzucali strażnicę do skrzynki. Słyszałam czasem o takich akcjach z listami, ale teraz po raz pierwszy zetknęłam się z tym osobiście i zrobiło to na mnie wrażenie. Bo jednak na odręczne pisanie trzeba poświęcić trochę czasu, a pisząc na komputerze możesz mieć 100 kopii w zdecydowanie krótszym czasie.
  • Odpowiedz
  • 0
@namietna_kaszanka ciekawe czy to jakaś ogólnopolska akcja czy tylko w wybranych miastach. Też sie zdziwiłem jak to zobaczyłem, bo to było ręcznie pisane. Ale jako tako do drzwi nie pukali (albo pukali i nie słyszałem, bo słuchawki xD) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Bo jednak na odręczne pisanie trzeba poświęcić trochę czasu, a pisząc na komputerze możesz mieć 100 kopii w zdecydowanie krótszym czasie.

@namietna_kaszanka: przecież oni za to dostają punkty w niebie :D

Piszą to pewnie ludzie, którzy nigdy nie mieli styczności z komputerem. Do mnie jak ŚJ przychodzą to już od jakichś 5 lat włączają film na tablecie ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Pouty: nie sądzę,
  • Odpowiedz