Wpis z mikrobloga

Mam taki problem: Sąsiedzi od dwóch lat dzień w dzień parę razy dziennie palą szkodliwymi odpadami powodującymi u mnie tragiczne skutki zdrowotne zagrażające życiu. Po przyjeździe policji sytuacja się zaostrzyła. W dniu dzisiejszym po napisaniu znaleziska sąsiedzi rozpalili w piecu ogień. Dym wydobywający się z komina spowodował u mnie stan przedzawałowy(mam 22 lata) https://www.youtube.com/watch?v=Iy1OtUlghjI , oraz ma gryzący, nieprzyjemny zapach. Taka sytuacja ma miejsce codziennie. Czy ktoś zna się na prawie? Jeśli tak to prosiłabym o informacje, albo dołączenie się do dyskusji w moim znalezisku.. https://www.wykop.pl/link/4223127/sasiedzi-zmuszaja-nas-do-powolnego-samobojstwa-prosze-o-pomoc/
  • 21
@nova512: A Straż Miejska czy tak jakiś inny Eko Patrol nie powinien więcej zdziałać w tym temacie?

Ewentualnie można by jakieś czujniki powietrza pomontować, zebrać badania i potem iść z tym do sądu.
Do głowy wpada mi jeszcze jakaś komisja środowiska, lokalna prasa, ewentualnie media w stylu Uwagi
@hasek34: Rok temu specjalnie poszłam do lekarza, aby zapytać go, czy puls 140 jest śmiertelny. Odpowiedział, że zagrażający życiu, a śmiertelny to 170-180. Dzisiaj np. zmierzyło mi 138, ale w kulminacyjnych momentach myślałam, że "zejdę".
@redevid: Nie chcę tego nigdzie zgłaszać bo sąsiedzi zaczną palić na całego(chociaż już tak robią, ale mogą jeszcze bardziej). Procedury sądowe też trwają, a przez ten czas mogę kopnąć w kalendarz. Pisałam do mediów, jednak sprawa stoi w miejscu.
@ZaQ_1: Policja była dwa razy powinni sięgnąć po rozum do głowy, że komuś to przeszkadza, że ktoś przechodzi koszmar. Po interwencji jak po złości zaczęli hajcować, myślałam, że się wywrócę.
@nova512: Tak jak ktoś sugerował, nasyłać na nich ciągle straż miejską, dopóki się sytuacja nie uspokoi troszkę. Ewentualnie pisać jeszcze do mediów lokalnych czy podnieść ten temat na jakiejś lokalnej radzie miasta
@nova512: Taaaa... media do których niby pisałaś nie obejrzały, służby mundurowe nie obejrzały tylko Ty taka biedna i czekasz aż idioci wpłacą kasę. Na szczęście to jest zwykłe oszustwo finansowe i jest na to paragraf.
Widocznie nie obejrzałeś filmikow poświęć godzinkę na oglądnięcie każdego, przeanalizowanie, może wtedy zaświta ci, że to o czym piszę jest udokumentowane.

@nova512: Może ja też poświęciłem za mało uwagi tym filmikom, ale jedyne co tam widzę to dym z komina. Do tego nic nie wskazuje, żeby paliło się coś innego niż węgiel. Swoje obawy możesz zgłosić urzędowi gminy, chyba tam jest wydział ochrony środowiska lub coś podobnego. A nawet jeśli dzieje
@staa: Martwie się o swoje zdrowie, do tej pory było wszystko w porządku, nie chcę brać chemii tylko bo ktoś pali rakotwórczymi śmieciami. Zapraszam do mnie, po paru minutach wiał byś gdzie pieprz rośnie. Nie życzę tego nikomu.