Aktywne Wpisy
Szczur90 +570
#1z10 xDDD
Sandrinia +89
Paradoks Fermiego – wyraźna sprzeczność pomiędzy wysokimi oszacowaniami prawdopodobieństwa istnienia cywilizacji pozaziemskich i brakiem jakichkolwiek obserwowalnych śladów ich istnienia.
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
I tak, wiem, że właściciel może stać za ladą, ale nie ma co się oszukiwać, że ograniczenia będą, i to spore.
#bekazpisu #handel
No to fajnie że zawsze masz wszystko zaplanowane.
Ale mam nadzieję że masz jeszcze resztki wyobraźni i jesteś w stanie sobie wyobrazić że są spontaniczni ludzie.
Że w sobotę wyjdę na imprezę, zapalę jointa i po powrocie zjem żarcie na piknik.
Albo poznam dziewczynę z którą będe chciał iść na piknik, pomimo ze wcześniej nie miałem planów. (a w lodówce jedynie zupa mleczna).
Albo że z rana kumpel znajdzie
W latach kolejnych dojdziemy pewnie do 60. Ot prawie 20% roku bez handlu.
@wuju84:
Będę chciał naleśniki to chciałbym se k---a naleśniki zrobić, a nie wcinać suchary z "mini-zapasów".
Sugerujesz że mam sobie zrobić zapasy na naleśniki, zupę, krewetki i cokolwiek na co tylko przyszłaby mi ochota? To lodówka mała. A potem to żarcie wyrzucę.
A co z ww lodami? A co jeśli wracam od rodziny jak PanProgramista? Mam jedzenie w aucie wozić?
Już nawet nie chodzi o "planowanie" przez rząd, a decyzję, że ludzie nie mogą zrobić zakupów w niedzielę bo UWAGA! Osoby, które PRACUJĄ i dostają pieniądze za siedzenie w tym sklepie powinny spędzić
@wuju84: To byłoby chyba na tyle.
jestem pusty bo używam słów których nie znasz?