Wpis z mikrobloga

@Fajnisek4522: Wczoraj zamówiłem coś przez allegro i dopiero po fakcie dowiedziałem się że kurier to Pocztex48.
Niby ostatnio parę razy przywieźli paczkę zamiast awizo ale mam stracha ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Fajnisek4522: na swojego złego słowa nie powiem- 20 lat rzetelnie wszystko.

Gdy w 1 tygodniu dostałem 3 awiza warujac w domu nie musiałem się pytać na poczcie co się odpjertala.

• Odpowiedz
@Fajnisek4522: Raz się pytałem na poczcie czemu listonosz nie może chociaż domofonem zadzwonić to bym odebrał paczkę, to mi powiedziała że nie bierze ze sobą, ale muszę czekać żeby wrócił bo z awizo inaczej nie odbiorę bo musi się rozliczyć ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 2
@Nighthuntero a co listonosz ma z paczkami #!$%@?? XD 120 poleconych średnio dziennie wychodzi. Nikt nie będzie na piechotę taszczyl paczek.

@BoaDupczyciel Bo awiza na syfy z aliexpress wypisuje sie na urzędzie. To nie polecone, to samo z paczkami, które do skrzynki nie wejdą.
  • Odpowiedz
@Fajnisek4522: a ja dziś mam smuteczek, bo mojego listonosza który przynosił mi od 6 lat listy podobno wyrzucili z pracy ( ͡° ʖ̯ ͡°) przytłacza mnie to, że jakiś nowy gościu przynosi mi paczki i listy... Chyba się starzeję
  • Odpowiedz
@PawelW124: Pocztex to rak, nie dość, że chyba tylko raz na 15 przywieźli mi paczkę do domu zamiast awizować, to kiedyś przysłali mi nie ten karton XD otworzyłam paczkę, która miała normalnie naklejoną etykietę na mój adres, a w środku jakieś ciuchy zamiast tego, co zamówiłam. Wyjasnilam sprawę ze sklepem i okazało się, że te idioci pomylili etykiety.
  • Odpowiedz
@Fajnisek4522: u mnie to chyba nawet się nie bawią w noszenie paczek i po prostu wrzucają awizo żebyś sam sobie po to przyjechał ( ͡° ͜ʖ ͡°) kilka razy byłem cały dzień w mieszkaniu i nic, a idę do skrzynki, a tam awizo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@R4vPL obowiązek? Na jakiej podstawie? Po drugie nie widziałem jeszcze poleconego z Ali. Dla listonosza nie ma różnicy czy wrzuci Ci awizo czy doreczy list do reki.
  • Odpowiedz