Wpis z mikrobloga

Witajcie. Nawet nie wiem co się spytać I jak zacząć ale... Jakiś typek włamał się na instagrama do kumpli. Usunął zdjęcia, dodaje dziwne foty z opisami. Następnemu w kolejce napisał że jest pora na niego.. Dziwna sprawa. Hasła mieli silne, maila nie znali. Myślicie że da może zostawił jakiś slad za Soba? (tenodtychtamtych) to ja #hacking #it #cyberprzestepstwa #policjapomusz
sophisticated7 - Witajcie. Nawet nie wiem co się spytać I jak zacząć ale... Jakiś typ...

źródło: comment_6olOuhCFK43eQJVc4PZJXrZ2z18vibhA.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sophisticated7: nie wiem jakie ma na Androidzie zainstalowane aplikacje, ale w samym Google Play jest sporo wirusów. Niech odinstaluje jakieś do pogody, latarki i inne nieprzydatne aplikacje.

Kolega loguje się na publicznym wifi?
  • Odpowiedz
@sophisticated7: Nie powinno się korzystać z publicznych sieci wifi. Jeśli już to przez dobre płatne VPN.

Tak jak pisałem:
- Niech przeskanuje komputer
- Włączy wszędzie gdzie jest taka możliwość weryfikację dwuetapową np. mail, IG, FB, Wykop, Steam, bla bla bla
- Niech odinstaluje nieprzydatne aplikacje
  • Odpowiedz
  • 3
@sophisticated7 to jest piekne :)

A co do hacku, za 2$ masz dostep do baz danych ktore wyciekły, miliony emaili polskich tez. Kupujesz dostep wybierasz adresy potem lamiesz md5 jak latwe hasla lub zlamane juz wczesniej(albo o zgrozo baza danych nie byla szyfrowana) przez kogos innego to chwila czasu i masz dostep do mejla potem z górki leci fejs insta snapik może konta bankowe itp. Po to jest zasada z okresowym
  • Odpowiedz
  • 1
@sophisticated7 skad wiess ze nie ma dostępu? Bo nie zmienil hasla? Jak nie jest glupi to wiedział ze sie kapnie i go zmieni, tak sobie siedzi i w każdej chwili może znow uzyskać dostep do ig. Niech sie zastanowi czy gdzieś jeszcze mial taką samą kombinacje hasło+email jak na ig i niech szybko zmieni.
  • Odpowiedz