Wpis z mikrobloga

Chciałem napisać coś więcej o tych polskich, super projektach krypto - dascoinie i futurocoinie, żebym miał jakieś argumenty. Boje się w ogóle zaczytywać w szczegóły, robić jakies konto czy dołączyć do grup z nimi związanych, żeby doświadczyć o co w tym chodzi na własnej skórze. Ale się boje, że zjedzą mi mózg. Nie moge hejtować bo jakis mirek powiedział, że dascoin to c--j i ciota. A z drugiej strony troche wstyd brać w tym brać udział. Ktoś ma z tymi "projektami" doświadczenie? Nie chce wiedzy z polskich filmików czy artykułów, które są kompletnie nieobiektywne, bo w 90% są stworzone przez ludzi należących do grup mlm czy jakiejś innej czarnej magii.
#kryptowaluty #bitcoin #dascoin
zwier - Chciałem napisać coś więcej o tych polskich, super projektach krypto - dascoi...

źródło: comment_iW5SYwSnVZuI0rdZ1vi5nnbxl1XAjN35.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zwier: Z Dascoinem sprawa jest prosta i w sumie wszystko zawiera się w logo.
Nie kryptowaluta tylko waluta i bazowanie na "zaufaniu", podczas gdy krypto powinno być systemem "trustless" (bez potrzeby ufania komuś).
Trudniej z takim Futrocoinem, bo ten ma swoje skopiowane repo Dasha i ładnie pozmieniane nazwy.
Ale gdy spojrzysz jak rozwija się ten projekt: https://github.com/futuro-coin/Futuro
to można zacząć się śmiać.
3 commity, wszystkie autora, wszystkie w master, a
  • Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź. Zacząłem oglądać filmiki fanatyków i jest to okropnie przerażające. Przecież to od razu rzuca się w oczy, że oni coś kręcą. Szkoda mi ludzi, którzy się nabrali (,)

@KolejnyWykopowyJanusz:
  • Odpowiedz
@niepodszywamsiepodbiauka: Chciałem przeczytać whitepaper futurocoina. Znalazłem tylko pusty link. Od razu widać, że ściema. Chce tak for science do nich dołączyć, że niby zainteresowany jestem i zobaczyć to od środka, ale boje się że zjedzą mi mózg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zwier: witam

ja ogolnie mam kupionego dascoina ( licencja 500euro ) jakis rok temu kupiony. obecnie na porteflu wewnetrzym dascoina ( tak to sie chyba nazywa ) WebWallet mam ponad 2000 dascoinow ktorych cena w euro na dzien dzisiejszy to 0,50euro. jezeli chcialbym to sprzedac w chwili obecnej za wydane 500 euro wyciagam ponad 1000 euro. na temat plusow i minusow sie nie wypowiadam - kazdy indywidualnie za swoje inwestycje
  • Odpowiedz
@zwier:

na początku była ustalona centralnie chyba cena za licencję na wydobycie (czyli teoretycznie przekazujesz im kasę - oni za te pieniądze proces kopania krypto biora na siebie, nie np tak jak ludzie kopia koparkami czy jakkolwiek inaczej). Jest stronka dascoin Explorer tam jest niby na bieżąco cały proces wydobywania. 28 kwietnia tego roku ma być event gdzie wejście na 3 giełdy zewnętrzne.czekam - i jeżeli się to potwierdzi to
  • Odpowiedz
@zwier to 0,5 euro to jest cena na wewnetrznej pseudogieldzie, nie napalaj sie tak, dodatkowo przy licencji dascoina za 500 eur sa limity dziennne na wyplate bodajze 2 ojro. Zeby wyplacic trzeba miec walidator za kolejne 50 ojro... Czysty scam.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@golomb13 Nie chce w to wchodzić. Chcę mieć wiedzę w jaki sposób oni działają (lub oszukują). Chcę o tym napisać osobny wpis na kryptomirkow.
  • Odpowiedz