Wpis z mikrobloga

@magawek: "Intel Pentium g620 zamontowany w tym komputerze to jednostka DUŻO bardziej wydajna i młodsza od wszystkich Core 2 Duo czy też Pentiumów z generacji Core 2 Duo."
Młodszy - prawda. "jednostka DUŻO bardziej wydajna" - zdecydowanie nie. Popatrz na benchmarki.
@magawek: Nie chciałbym nic zarzucać twojemu rozumowaniu ale:
1, Prosisz o przykład C2D lepszego od G620 sugerując, że takiego nie ma. Po czym sam piszesz, że wprawdzie o parę procent ale jest. (I jest, np. E8600.)
2. Zakwestionowałem fragment ogłoszenia "jednostka DUŻO bardziej wydajna" bo to nieprawda. 20% wydajniejsza od najsłabszych C2D i kilka procent słabsza od najmocniejszych C2D.
3. Uznaję to za niskich lotów marketing obliczony na klienta bez podstawowej
@psiajucha: zgodzę się w pełni, że jest to uproszczony marketing pod kupującego. :) Przyszłościowa też jest na wyrost. ale jak dobrze pokmini to i 3770 wsadzi i będzie zadowolony, więc tutaj mi bardziej chodziło o możliwość wsadzenia i7 3770 choćby ( O CZYM JEST NAPISANE) co jest na pewno bardziej przyszłościowe i lepsze niż ten Pentium. Wiem, że 90 procent ludzi na słowo przyszłościowe myśli o dalszym wspieraniu platformy przez producentów