Aktywne Wpisy
szynszyla2018 +53
Tak do mnie właśnie doszło. Teraz politycy chcą zrezygnować z prac domowych dla kaszojadow w podbaza. Czyli kaszojady w wieku 13 lat będą kończyć szkołę nie nauczone pracy nad sobą z brakami w nauce. Równocześnie od lat otwiera się mnóstwo szkół wyższych prywatnych gdzie wystarczy przelew i 30 % z matury teraz do tego dołączyły uczelnie medyczne kształcące lekarzy. Więc za 15 lat będzie mnie leczył lekarz co nie ogarniał matmy na
howtobepro +772
Jest taki moduł przetwornicy, wg opisu AVT
W jaki sposób ja mam niby ten radiator dodać? Przecież ten układ stabilizatora ma "plecy" zlutowane do płytki drukowanej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ktoś tej przetwornicy używał?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@stassma: no chyba trzeba będzie go do pionu postawić faktycznie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
zresztą łatwiej mi by wtedy było kawałek blaszki miedzianej 3mm przylutować jako radiator nić jakiegoś klipsa czy czegoś szukać...
dawno się nie bawiłem w elektronikę i może czegoś nie wiem... ¯\_(ツ)_/¯
Możliwe, że takie odprowadzanie ciepła wystarczy by uzyskać wymaganą przez Ciebie moc (warto by sprawdzić jak się rozgrzewa cała płytka kamerą termowizyjną) - jeśli nie, to możesz przykleić radiator (z
@nalajcie36: to ma być zasilanie do roweru, wolałbym nie kleić bo nie wiem, czy nie poluzuje się od wstrząsów.
Ale z tego co piszesz wynika, że mogę mieć kłopot z odlutowaniem tego ładnie od płytki...
spróbuję inaczej diody dobrać, żeby mniej mocy ciągnąć najwyżej
https://www.tme.eu/pl/details/thermopad-15x1/radiatory-osprzet/ag-termopasty/artagt-134/
zresztą kupiłem diodę i się okazała minimalnie za duża do obudowy, którą miałem...
@Analityk: patrzyłem nawet dzisiaj za paroma pierdółkami, ale przesyłka 2 miesiące mnie trochę odstręcza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
no nic... zobaczę jutro czy AVT nie ma sklepu w Krakowie... był kiedyś jakiś ale to z 15 lat temu było, nie wiem czy teraz gdzieś coś jest i czy sprowadzą do sklepu.
http://audiodesign.info.pl/zasilacze/14749-PRZETWORNICASTEPDOWNLM2596.html