Aktywne Wpisy
Henson_ +40
Serio sie takie rzeczy dzieja sie ze ktos cie zaraza ukluciem igły w klubie hivem czy laska po prostu dawała kazdemu az hiva zlapała i znalazla jakas wymowke
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Megasuper +109
Do oceny #remontujzwykopem #stepujacybudowlaniec
Zakupiłam na olx sprzęt używany (maszyna do szycia) który miał być sprawny i w dodatku na gwarancji. Przesyłka za pobraniem. (Tak wiem, że zawaliłam, zwalam to na obrzęk mózgu w ciąży, proszę o wyrozumiałość)
Maszyna dotarła, w super stanie wizualnym ale w momencie uruchomienia oczywiście okazuje się, że sprzęt nie działa jak powinien. Paragonu nie dostałam. Miałam dziś otrzymać zdjęcie/ kopię paragonu, żeby ewentualnie reklamować a nie bawić się w odsyłanie, ale oczywiście nic nie otrzymałam.
Znam adres pani która mnie oszukała, bo na ten adres ma otrzymać kasę ode mnie z pobrania. Czyli na pewno prawdziwy, ale jest to dla mnie za daleko żeby w 8 miesiącu ciąży jechać i kłócić się z babą o kasę. Mogę maszynę odesłać, ale przecież jak nie zapłaci za pobranie, to dodatkowo jestem w dupie za wysyłkę. (Może ktoś z #milicz zechce mi pomóc?)
Mówimy o kwocie 220 zł, którą wolałabym mieć niż nie mieć.
Czym babkę postraszyć? Odesłać maszynę, żeby później mieć jakiś dowód, że nie odebrała? maszynę naprawić a jej wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty za poniesiony koszt? Złodziei nie lubię, więc nawet dla zasady mogłabym się z nią rozliczyć w e-sądzie, ale do tego chyba trzeba mieć pesel oszusta?
Poproszę o poradę:)
#prawo ##!$%@? #olx #januszebiznesu
@fis_taszka: Oj tam, urodzisz to za dwa tygodnie ci się zwróci( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lekko ponad dwa miesiące. Ulga podatkowa.
@fis_taszka: No to na biednego nie trafiło( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja tu nigdzie kradzieży nie widzę. Gdzie ta złodziejka?
@sorhu: w ogłoszeniu sprzęt jest reklamowany jako 100% sprawny, w rzeczywistości nie jest, rzeczywiście chyba bardziej powinnam użyć słowa oszustka?
@fiszifiszi: Niestety sprawdziłam już, nie jest to kwestia mojego użytkowania.
Rany, wykop jak
Właśnie tak. O ile była tego świadoma.
Nie jestem związany z branżą prawną. No niestety. Rękojmia. Takich informacji szukaj.