Aktywne Wpisy
blackghost +8
Cześć, mam taki dylemat i trochę zagwostkę..jako prosty chłopak ze wsi wyjechałem do miasta..za bardzo nie znam się na motoryzacji a szukam pierwszego samochodu.
Mam odłóżone 25/30 tys. Upatrzyłem sobie Porshe Cayen I gen. napęd 4x4 silnik 3.5 ponad 300km z 2003 roku. Nawet nie wyobrażam sobie jaka to koc i jak to może targać. Do tego napęd na cztery buty. Dobrze wiem że Porshe to synonim luksusu i prestiżu i jak
Mam odłóżone 25/30 tys. Upatrzyłem sobie Porshe Cayen I gen. napęd 4x4 silnik 3.5 ponad 300km z 2003 roku. Nawet nie wyobrażam sobie jaka to koc i jak to może targać. Do tego napęd na cztery buty. Dobrze wiem że Porshe to synonim luksusu i prestiżu i jak
Werchm96new +3
#hotelparadise otwieram nitkę na taką zabawę. (Sami sobie musicie to szybko zrobić). Wypisujemy od 1 do 9 (allstars też) edycji po kolei, pierwsze osoby z danej edycji, które przychodzą Wam na myśl. Ja zacznę:
1. Remiziak
2. Ata
3. Ola
4. Klapessa
1. Remiziak
2. Ata
3. Ola
4. Klapessa
Jakie sa dzisiaj sklepy otwarte?
#gdansk #sklep #zakupy #trojmiasto #oswiadczenie
Żeby tylko tak podali wcześniej, że sklepy będą zamknięte, pierwszy raz od tygodni, to człowiek mógłby się przygotować, kupić sobie tych kilka bułek i wędliny więcej, żeby jakoś przetrwać jeden dzień dłużej.
A tak -- wzięli z zaskoczenia, nikt nic nie wiedział i stąd ta apokalipsa, rozpad społeczeństwa i dezintegracja struktur państwa.
Geez... Reakcja ludzi normalnie jakby nas ruskie zagrzybili atomowo.
A jak sobie radzisz z życiem w Nowy Rok, Wielkanoc, 1 i 3 maja, Boże Ciało, Wszystkich Świętych i inne dni od lat wolne od pracy?
Też rozpaczasz i gardłujesz, bo sklepy pozamykane, czy zachowujesz się jak normalny człowiek i robisz zakupy dzień wcześniej?
Nie wiem, nie odpowiadam za tego Polnika, kimkolwiek jest.
Ja krytykuję taką postawę jak ma OP --- "dramat, skandal, koniec świata, głód, ciemne wieki, powrót barbarzyństwa, kres cywilizacji", więc nie rozumiem, co tu robi argument o słuszności/niesłuszności zamykania sklepów.
Żeby to jeszcze naprawdę była jakaś strategiczna sprawa, bez której trudno funkcjonować -- dajmy na to -- wyłączanie prądu, wody i ogrzewaniu w niedziele.
Ale mówimy o zakupach, które każdy myślący człowiek może sobie zrobić wcześniej, bo ani zamykanie sklepów nie jest niespotykaną sytuacją (bo dni wolnych od pracy jest w roku kilkanaście i nikt wtedy nie zachowuje się jak spanikowane zwierzę) ani nie przyszło z nienacka i nie
Uuu, brak masła to dramat, bez tego przeżyć się nie da.
Wiadomo -- człowiek bez masła cofa się w rozwoju do poziomu prymitywnego zwierzęcia, jak Elfy w Warcrafcie odcięte od źródła magii. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To tłumaczy panikę -- to często pierwszy objaw głodu narkotycznego.
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
Ale znów -- to nie dyskusja o słuszności zakazu, tylko o przesadnej reakcji, co najmniej jakby odłączano prąd na niedzielę.
Zakaz jest faktem, każdy normalny człowiek, czy się z nim zgadza czy nie -- w pierwszej kolejności się na niego przygotowuje -- w tym przypadku zrobi sobie zapas na ten jeden dzień, kiedy nie będzie mógł kupić.
A nie siedzi głodny ale w zamian za to pełny argumentów, czemu zakaz jest
Nie dociera do Ciebie, to co powtarzam już któryś raz - nie dyskutuję o słuszności tego zakazu ani o postawie władz, tylko o absurdalnej reakcji, myślących, zdawałoby się, ludzi.
Więc nie rozumiem, po co argumentami nie na temat próbujesz sprowadzić dyskusję ze mną na takie tory?
Bo wygodniej sprowadzić dyskusję na poziom ideologii przy której nie trzeba mieć argumentów merytorycznych, wystarczą emocjonalne, bo i tak nie chodzi o przekonanie kogokolwiek albo o wypracowanie wspólnego
@polinik normalny człowiek wolałby się nie przejmować czy może sobie iść do sklepu bo czegoś mu zabrakło czy nie bo ktoś mu tego zabrania
Nie sądzisz, że mylisz "co ktoś chciałby" a "co ktoś ma i jak sobie z tym poradzić"?
Sytuacja jest jaka jest. Że ktoś wolałby co innego nie zmienia faktu, że trzeba sobie poradzić w takich a nie innych okolicznościach.
Więc normalny człowiek -- bez względu na to, co wolałby -- zachowuję się pod kątem "jak jest".
A jest tak, że sklepy są zamknięte, wiadomo było od tygodni, że będą