Aktywne Wpisy
Korsir +96
Witam Yaneczku @zyjzpasji. Wiem, że to czytasz, bo sam pokazałem ci ten tag ;)
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
To, co znowu odwaliłeś, a przede wszystkim to jak znowu robisz z siebie manipulancie ofiarę (screeny) i biednego psa z podkulonym ogonem zmotywowało mnie do jednej rzeczy - rozliczenia.
Płakałeś wielokrotnie na LIVE o tym jak to ci leży nasza kłótnia na serduszku. Mówiłeś jaki to ty jesteś biedny i wbijają w ciebie szpileczki. Cały świat przeciwko Jankowi...
Co
animal +185
Uważajcie mirasy, w górach Sowich biega luzem amstaff
Ale wstepne rozmowy z prawnikami potwierdzają, że jest to mozliwe i calkiem realne jeszcze w tym roku.
Ustawa zakladalaby glownie:
- zakaz palenia wyrobow tytoniowych w miejscach publicznych takich jak w rozumieniu ustawy o wychowaniu w trzezwosci (czyli ulice, chodniki, przystanki, parki, lasy, plaże itp. wszystko co nie jest prywatnym mieniem palacego) z wyjatkami takimi jak wydzielone palarnie w knajpach (tylko wewnatrz lokalu)
- zakaz palenia wyrobow tytoniowych na balkonach, tarasach i loggiach w zabudowie wielorodzinnej pionowej. Sami wiecie dlaczego.
- calkowity zakaz palenia wyrobow tytoniowych w czasie pracy i w zakladzie pracy.
- zakaz sprzedazy wyrobow tytoniowych w odleglosci mniejszej niz 500 metrow od przedszkoli, szkol, kaplic i kosciolow
- wejscie do wydzielonej palarni w pubach musi byc oznaczone odpowiednio duzym znakiem ostrzegawczym wraz ze wszystkimi informacjami o szkodliwosci dymu papierosowego rowniez dla osob niepalacych
- odleglosc palarni od powierzchni rekreacyjnej/restauracyjnej nie mniejsza niz 20 metrow
Tyczy sie takze tego smierdzacego egowna.
Takze tak, czas isc na wojne z nowotworem ludzkosci jakim są palacze. Wiem, ze w obecnym sejmie trudno jest przepchnac cokolwiek obywatelskiego, tym bardziej tak godzącego w duzą grupę pOsłów miedzy innymi.
Niemniej jednak warto. Palacz niech sie truje sam we wlasnym domu - wara od naszych zdrowych płuc!
#paleniejestchujowe #zakazpalenia #projektobywatelski
Komentarz usunięty przez moderatora
Faszyście nie wytłumaczysz.
@Arveit: Z tym się nie zgodzę. Niech o tym decyduje przedsiębiorca i wydziela palarnię lub nie (wtedy obowiązuje zakaz palenia)
@martwy_kotek: Jak udowodnisz, że Twoje "śmierdzi mi tu" oznacza "ej mamy tu k---a DYM PAPIEROSOWY, RED ALERT, SZYPKO ZAMYKAĆ OKNA" to spoko. Jak Ci np. śmierdzą ubrania na następny dzień jak poszedłeś wcześniej do pubu, to znaczy, że w okolicy ktoś teraz pali?
Jak Ci śmierdzą fajki w domu, bo ktoś pali na balkonie, to nie oznacza,
Komentarz usunięty przez autora
@Izzka: i starych ludzi tez :]
Nawiększym nowotworem są faszole i komuchy którzy zawsze wiedzą lepiej za innych co dla nich dobre.
1. W ustawie o wychowaniu w trzeźwości nie ma pojęcia "miejsce publiczne" tak jak i w całym kodeksie.
2. > zakaz palenia wyrobow tytoniowych na balkonach, tarasach i loggiach w zabudowie wielorodzinnej pionowej. Sami wiecie dlaczego.
Nie twój interes co inwestor robi ze swoją nieruchomością, PRL się skończył mieszkania nie są włąsnością państwa.
3. > calkowity
- Zakazać przebywania osobom niemyjacych zębów/się w miejscach publicznych itp, niech idą śmierdziec u siebie!
- Zakazać przebywania osobom bez szkoły w miejscach publicznych itp, niech p------a głupoty u siebie w domu!
- Zakazać samochodów w miejscach publicznych itp, niech sobie smrodza i głośno działają na swoich ulicach!
- Zakazać przebywania osobom puszczajacych baki w miejscach publicznych itp, niech się gazuja u siebie w domu!
- Zakazać wszystko wszędzie, niech każdy ma