@Negatyf: Tak, kilku mirków kupowało nowe maszyny i mówili, że po dotarciu silnika jedziesz na przegląd na 1000km i tam wymieniają olej na taki, na jaki ma być ;) Nie wiem czy to reguła i zawsze tak jest, ale skoro w mojej instrukcji motocykla z 2003 też jest coś takiego napisane to strzelam, że w każdym tak trzeba ;)
@gerard-kowalski: Jak zalejesz na sezon w marcu to wystarczy ci do końca sezonu. Bez przesady, że trzeba zmieniać co 1000 kilometrów. To jak robię średnio 7000 kilometrów na sezon to co miesiąc zmiana oleju? W życiu.
@Negatyf: Czy ty nie umiesz czytać, czy po prostu trollujesz? Napisałem, że raz zmieniasz olej na 1000km więc jeśli ten gość ma olej od nowości to nawet nie pojechał na serwis na 1000km, który obowiązuje po dotarciu silnika to pozdro.
@gerard-kowalski: Dobrze gada. Wedle zaleceń producenta powinno się robić serwis na x,y, z+8000 km W skład takiego serwisu wchodzi wymiana płynów, czyszczenie/wymiana filtra.
Komentarz usunięty przez autora
@Negatyf: A olej z tego co wiem wymienia się raz po 1000km, a później co roku jeśli nie wyjeździsz x kilometrów :)