Wpis z mikrobloga

@blunch: Sami z żoną szukamy odkurzacza do nowego mieszkania (obecnie pożyczamy :D) ale jakbym miał kupować na tej promocji jakiś odkurzacz to prędzej ten klasyczny. Ten bezprzewodowy Hoffena może mieć niewymienny akumulator do tego może się nie znam ale pojemność 2200 mAh dla akumulatora w odkurzaczu zdaje się być dosyć mała. Jak zerknąłem na szybko ofertę media markt 2 odkurzacze pionowe (jeden prawie identyczny drugi z końcówkami i możliwością odczepienia
  • Odpowiedz
@blunch: Też chciałem, żeby móc szybko coś sprzątnąć bez rozciągania kabli, jednak znajomy odradził mi. Ma taki i wprawdzie używa, ale narzeka, że nic nie warty.
  • Odpowiedz
@F3NR1R: Niewymienny akumulator to standard. Nie zwracam na to nawet uwagi bo przy sprzętach oscylujących w okolicach 300 złotych może okazać się po czasie, że koszt nowej baterii jest równoważny z zakupem nowego odkurzacza.

Zajebisty

co te dziadostwo

@k0j0tek: w końcu
  • Odpowiedz
@blunch: Zdecydowanie droższy, jednak powiedzmy, że mam pojęcie co do nich, jeśli chodzi o naprawy gwarancyjne i pewne rodzaje usterek pozwalają uzyskać nowy sprzęt. Podejrzewam, że tańsze odkurzacze nie oferują aż takich opcji napraw gwarancyjnych jak sprzęt Bissela. No i najważniejsze aby kupić sprzęt np. na stronie niemieckiej amazona, to jest duża szansa, że naprawa gwarancyjna pójdzie po odpowiedniej myśli i uzyskasz w zamian nowy sprzęt ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@blunch: Możesz jeszcze zobaczyć ten odkurzacz, ale to już będzie okolice 500 złotych. Jego zaletą jest to, że możesz go złożyć w tryb odkurzania samochodu, więc spora zaleta i masz jedno urządzenie do dwóch rzeczy.
https://www.amazon.de/dp/B01M69TH8V/ref=sxbs_sr_ss_b_2?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_p=1476102067&pd_rd_wg=GQnOM&pf_rd_r=HZA9N2S36JJ5DJQHKS2N&pf_rd_s=desktop-sx-bottom-slot&pf_rd_t=301&pd_rd_i=B01M69TH8V&pd_rd_w=8RFmC&pf_rd_i=dyson&pd_rd_r=16ccbcc3-9ec0-4dfb-9fdf-a73c972b8471&ie=UTF8&qid=1520242796&sr=2
  • Odpowiedz
@speekie1989: Swego czasu zajmowałem się serwisowaniem tego typu urzadzeń i niestety mogę polecić tylko wyższą półkę cenową. Osobiście uważam, że jeśli chodzi o tego typu odkurzacze, to nie ma urządzeń do domowego użytku nad Biesslami i Dysonami. Roventy to już niska półka cenowa, przystępna na naszą kieszeń.
Ogólnie podczas serwisowania tego odkurzaczy (miałem dwa razy, może ze trzy) właśnie spodobało mi się to, że tego typu modele są właśnie dosyć
  • Odpowiedz
@speekie1989: Teraz ciężko mi polecić. Ale jak wrócę z pracy i będę miał coś z tego w rękach (o ile będą takie), to może rzucę jakimiś opiniami. Jednake pamiętam, że dobre wrażenie na mnie zrobił dyson v6. Tutaj masz za 200 euro. https://www.amazon.de/Dyson-motorisierter-Mini-Elektrob%C3%BCrste-Handstaubsauger-Nickel-Mangan-Cobalt/dp/B074VG73NL/ref=sr_1_11?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1520245020&sr=1-11&keywords=dyson+v6
Do tego sobie dokupić dodatkowe akcesoria (rury, aby móc używać ich jak odkurzacza) i za całość wtedy się zmieścisz w 250 euro. Jednak jak będziesz brać z
  • Odpowiedz