Wpis z mikrobloga

@Ghooz: No powiem Ci, że próbuje to przeczytać, ale instrukcja jest napisana w taki sposób, że nie wszystko jest dla mnie jasne. Szukałem jakiejś przykładowej konfiguracji albo jakiegoś manuala krok po kroku.
  • Odpowiedz
@ElCidX: Potrzebuje podłączyć 2 czujki bezprzewodowe to raz, a dwa chcę powiadomienia sms. Da się to zrobić na Integrze 32/ 64? Pewnie da tylko trzeba by coś dodatkowo dołożyć.
  • Odpowiedz
@Cichy_83: Perfecta 32 załatwia Ci to wszystko, bierzesz wersję bezprzewodową i tyle. Tylko manipulatory etc to po kablu polecam bo bezprzewodowo mają opóźnienie które mi się nie podoba. Zresztą wszystko na kablu to najlepszy pomysł.
  • Odpowiedz
@Cichy_83: perfecta nie ma logiki ale to CI raczej nie potrzebne, wyjściami chyba nie da się sterować ale mogę się mylić. Ogólnie perfecta to bardzo dobry wybór do domu.
  • Odpowiedz
@ElCidX: Patrząc po cenach na alledrogo to różnica jakichś 3 stów między tymi centralami, bo rozumiem, że perfecta też potrzebuje ethm do programowania/zarządzania przez sieć? Tylko czy to jest w sumie potrzebne w obu przypadkach. Programowałeś może te centralki?
  • Odpowiedz
@Cichy_83: Perfecte można programować normalnie przez sieć po włożeniu karty sim, ethm nie jest potrzebny.
Ale najlepiej i tak mieć kabel do programowania satelowski, koszt 100 zł. Perfecty nie zakladałem na ścianę ale grzebałem sobie w niej.
Półtora roku instalowałem alarmówkę więc jakieś tam doświadczenie mam.
  • Odpowiedz