Aktywne Wpisy
Blondynka34 +265
#nocnazmiana #koty
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Zastanawiało mnie to ostatnio, ponieważ chyba takie zwierzęta ciężko zmusić do tego, żeby nie jadły mięsa (o ile to nie jest szkodliwe dla nich). Tylko z drugiej strony jeżeli takie osoby karmią swoje pupile jakimiś tam karmami (które swoją drogą pochodzą od chamskich wytwórni mięsnych), to czy to nie jest hipokryzja?
Jak to wygląda? Jestem bardzo ciekawy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #zwierzaczki #weganizm #wegetarianizm #truestory
Komentarz usunięty przez moderatora
Kot - nigdy w życiu.
@noitakto: taką dietę uzupełniającą zaleca lekarz weterynarii Dorota Sumlińska. Ale jakiś random z wykopu na pewno wie lepiej
@Midnight_MindDriver: karmienie mięsem jest #!$%@? szkodliwe dla krów, świń i kur, z których jest karma, 100% zwierząt przerobionych na karmę wzięło i umarło. Umierają w tempie kilku zwierząt na jednego karmionego psa rocznie. Dlaczego tego nie bierzesz pod uwagę i martwisz się wyłącznie o psa?
@Midnight_MindDriver: przecież piszę o krowach przerabianych na karmę.
@Midnight_MindDriver: Pedigree w plastikowej misce białego pudla na ósmym piętrze bloku nie ma nic wspólnego z naturą. Nie masz najwyraźniej żadnego sensownego wyjaśnienia dlaczego życie psa jest ważniejsze od życia kilku kur, świń, krów rocznie, że piszesz takie bzdury.
Jak kupujesz gówno z biedronki to i gównem go karmisz. Tak jak ze wszystkimi innymi karmami.
Doucz się trochę, bo się kompletnie ośmieszasz.