Aktywne Wpisy

vesper_ +265
W tv zaczęli puszczać reklamy funduszu hipotecznego Familia, który oferuje dożywotnią rentę w zamian za przejęcie twojego mieszkania. Z ciekawości zadzwoniłem i podałem się za 65-latka, który posiada mieszkanie w stolicy województwa o wartości na dzień dzisiejszy 500k. Działa to tak, że przepisuję mieszkanie na własność funduszu (od razu) a w zamian dostaję prawo do mieszkania w nim do śmierci plus comiesięczną wypłatę "renty". Zgadnijcie jaką dożywotnią rentę wyliczyła mi pani po

#p0lka #incel #przegryw #polak #polakicebulaki #blackpill
Niedawno wróciłam z urlopu u @Mamaboss na południu Hiszpanii i jak zwykle, przeżyłam szok kulturowy... Faceci tam to ideały. Co drugi gość wyglądał jak model z insta, więc naprawdę tacy mężczyźni w realnym życiu istnieją i to nie są filtry i jakieś wymysły. Wiadomo, że było też sporo przeciętniaków, ale nawet taki zwykły Hiszpan bił każdego p0lusa na głowę. Oczywiście jak tu wróciłam to mam depresję
Niedawno wróciłam z urlopu u @Mamaboss na południu Hiszpanii i jak zwykle, przeżyłam szok kulturowy... Faceci tam to ideały. Co drugi gość wyglądał jak model z insta, więc naprawdę tacy mężczyźni w realnym życiu istnieją i to nie są filtry i jakieś wymysły. Wiadomo, że było też sporo przeciętniaków, ale nawet taki zwykły Hiszpan bił każdego p0lusa na głowę. Oczywiście jak tu wróciłam to mam depresję

Czesć, mam zagadkę - dla mnie. I przyznam, że zgłupiałem.
Jest sobie kod css pozycjonujący element:
left: 197px;bottom: 441px;
position: relative;
I na najnowszym Chromie na kompie A działa idelanie. Ale na takm samym chromie ale komputerze B już wyświetla się w cały świat. Żeby na B był wyświetlany w poprawnie (w takim samym miejscu) kod musi wyglądać tak:
left: 12px;bottom: -93px;
position: relative;
Ale wtedy z wiadomych względów wyświetlanie pieprzy się na kompie A. Ogólnie rozmawiałem z kilkoma osobami siedzącymi we frontendzie od dawna i ich opinia była dość enigmatyczna i można ją streścić słowami: "to nie ma prawa się tak dziać, pomiędzy różnymi przeglądarkami ok ale na tej samej nie.". Przy czym nikt się wcześniej z czymś takim nie spotkał. Ale może wy macie jakieś doświadczenie?
Głupio zapytam, rozdzielczości takie same ekranów?
@Seeker: To niezłe osoby siędzące we frontendzie XXDDD
Bez żywego przykładu to jak wróżenie ze szklanej kuli.
left i bottom bedzie dzialac tylko dla position: absolute; a te divy powinny być w divie position:relative; ten kontener relatywny musi mieć określoną szerokość np: width 100%
@Koziolek_Matolek: nope :P
Ogólnie potrzeba więcej kodu, ale jak ktoś musi przestawiać elementy o 441px to na pewno jest tam jakiś #!$%@?
@mosqua: btw. relative jest dla uchwytu jako parent = i w nim robisz childa z aboslute i top bottom...
@Koziolek_Matolek: @Seeker Właśnie!
i podejrzewam że masz tam jakiś bajzel w kodzie, skoro to jakoś działa i nie działa...
Komentarz usunięty przez autora