Wpis z mikrobloga

@Gubernatorka:

gustów tyle, ile ludzi, ale gdyby to był mój pokój, to:

1. zmieniłabym kolor pokrycia kanapy (to Ektorp z IKEA? Może beż by lepiej współgrał, pic related w komentarzu. Edit: W sumie pasowałby do krzeseł i blatu w kuchni :-P) Czerwień wyrzuciłabym gdzieś jako mini-dodatek (wazoniki, kwiaty, pudełeczka etc). Bo tak, to co pierwsze widać, to sofa i biały kaloryfer na ciemniejszej ścianie. Ale muszę przyznać, że jest patriotycznie ( ͡º ͜ʖ͡º)

2. Na ścianę nad kanapą wyrzuciłabym jakiś oryginalny/ciekawy-ale-stonowany plakat. Może być ze złotymi dodatkami. To, co wkleił @mechaos jest świetne. Ramki do kupienia w IKEA, gałęzie samemu zebrać ;-)

3. Jestem przeciwnikiem zasłon, ale jak chcesz, to możesz znaleźć coś w kolorze kanapy (beżowej/ecru) i z lekkim dodatkiem złota. Powinno rozświetlić i nadać lekkości, bo pokój wydaje się „ciężki”. Żadnych przytłaczających materiałów, tylko fajne, minimalistyczne, lekkie zasłony.

Powodzenia :-) Daj znać, jak przemeblujesz!
aldrig - @Gubernatorka: 

gustów tyle, ile ludzi, ale gdyby to był mój pokój, to: 

1...

źródło: comment_aOmon1Q9UNngyTAgcmGcvimCQhBuBBJI.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@aldrig: nie spodziewałam się takiego odzewu, dziękuję :) na pewno pomyślę nad zasłonami, planowałam ciężkie, welurowe, czarne ( ͡° ͜ʖ ͡°) teraz szukam beżowych i lekkich, za Twoją radą. Jeśli chodzi o pokrycie kanapy, a faktycznie jest to ektorp, to rozwaze to beżowe chociaż głównym założeniem projektu były 2 szmaragdowe ściany, jasna kuchnia bodbyn, czerwona kanapa i złote dodatki. Wschodnich genów nie oszukam, bogactwo kuhwa, futra, złoto
  • Odpowiedz
  • 0
@Gubernatorka: w IKEA możesz kupić pokrycie, otworzyć ostrożnie, przymierzyć i jeśli nie będzie pasować to zwrócić. To samo z zasłonami. Po prostu uważaj na opakowania. :-)

Ja lubię lekki, skandynawski styl, więc nie odnajduję się w eklektycznych, ciężkich wnętrzach. Niektóre mi się podobają, ale wiem, że byłabym nimi zmęczona po jakimś czasie. W sensie, przytłaczałyby mnie. Tyle gustów, ile ludzi :-)

Co do łóżka to nie rezygnowałabym z szuflad. Schowanek nigdy
  • Odpowiedz