Aktywne Wpisy
Uprzejmie przypominam, że "w Ukrainie" jak i "na Ukrainie" są poprawnymi formami w j. polskim wg Rady Języka Polskiego i profesora Jana Miodka.
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym. #jezykpolski #ukraina #wojna #bekazkonfederacji #polityka
Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym. #jezykpolski #ukraina #wojna #bekazkonfederacji #polityka
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
gustów tyle, ile ludzi, ale gdyby to był mój pokój, to:
1. zmieniłabym kolor pokrycia kanapy (to Ektorp z IKEA? Może beż by lepiej współgrał, pic related w komentarzu. Edit: W sumie pasowałby do krzeseł i blatu w kuchni :-P) Czerwień wyrzuciłabym gdzieś jako mini-dodatek (wazoniki, kwiaty, pudełeczka etc). Bo tak, to co pierwsze widać, to sofa i biały kaloryfer na ciemniejszej ścianie. Ale muszę przyznać, że jest patriotycznie ( ͡º ͜ʖ͡º)
2. Na ścianę nad kanapą wyrzuciłabym jakiś oryginalny/ciekawy-ale-stonowany plakat. Może być ze złotymi dodatkami. To, co wkleił @mechaos jest świetne. Ramki do kupienia w IKEA, gałęzie samemu zebrać ;-)
3. Jestem przeciwnikiem zasłon, ale jak chcesz, to możesz znaleźć coś w kolorze kanapy (beżowej/ecru) i z lekkim dodatkiem złota. Powinno rozświetlić i nadać lekkości, bo pokój wydaje się „ciężki”. Żadnych przytłaczających materiałów, tylko fajne, minimalistyczne, lekkie zasłony.
Powodzenia :-) Daj znać, jak przemeblujesz!
Ja lubię lekki, skandynawski styl, więc nie odnajduję się w eklektycznych, ciężkich wnętrzach. Niektóre mi się podobają, ale wiem, że byłabym nimi zmęczona po jakimś czasie. W sensie, przytłaczałyby mnie. Tyle gustów, ile ludzi :-)
Co do łóżka to nie rezygnowałabym z szuflad. Schowanek nigdy