Wpis z mikrobloga

Mirkowie i Mirabelky od #programowanie #it #sysadmin #linux - gdzie warto kupić sobie porządne konto shell? Podkreśliłem słowa "kupić" i "porządne" ponieważ nie zamierzam opierać się na darmowych rozwiązaniach. Drugą ewentualnością jest jakiś porządny hosting www z dostępem do shella na którym da się zrobić więcej niż ping wp.pl.

Z góry dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 14
@dziki: ja polecam digitalocean. mam już prawie 2 lata i nie mogę powiedzieć złego słowa. Fajny interfejs, dostęp do konsoli przez www, ciekawe funkcjonaności. Tyle że cena jest dość wysoka jak na takie rozwiązania
@Dobry_Ziemniak: @dziki: Jak już wspomniano - najlepiej jakiś VPS - sprawdź, czy najtańszy na Arubie spełni Twoje wymagania.
Co do linuxpl to trzeba uważać, bo stali się częścią dużej grupy H88 i już podnieśli ceny... Ja od nich uciekłem...
@botul: Rzeczywiście coś tam mi się obiło o uszy, jakiś czas temu też ktoś o tym pisał na Mirko. Mam tam od wielu lat kilka hostingów większych dla różnych stron, płatność co roku, więc jeszcze mnie nie objęła podwyżka cen (miałem nawet spore rabaty), ciekawe co mi zaproponują jak mi się skończą obecne umowy.
A czy oprócz większych cen jakość usług się jakoś zmieniła?

Mam też darmowego shella na MyDevil pod