Wpis z mikrobloga

SPOILER ALERT dwójka

#darksouls w dwójkę pogrywam, ale, moim zdaniem, no oczywiście nadgra i dupę urywa, ale jak wszystkie gry, im dłużej grasz tym mniej ciekawie.

I nie chodzi o sam fakt, że się nudzi czy coś, tylko o zmiany gameplay.

Na początku gry, było ciężko, przez prawie cały las #!$%@?łem waląc z pięści, bo broń mi pękła.

Jak dotarłem do wieży to już mniej ciekawie, bo wszystko co się chce można kupić, więc jak coś nie idzie to można zawsze dogrindować dusz i kupić bomb.

Potem jeszcze jak zbierałem godzinami te 12k i padłem i jak leciałem po nie to omal nie spadłem z rusztowania, to jeszcze była gra.

A jak kupiłem ten usuwacz statuł, usunąłem statuę, to za statuą już praktycznie monotonnia. Dusze wpadają jak #!$%@?, 12k w chwilę, nie ma co z nimi robić, więc wszystko się pakuje w levelupy, coraz łatwiej jest, to już nie to samo.

W trójce jest tak samo? #pytanie
  • 51
chyba, że jakaś katanka

@MrKrisBas: nie wiem co to znaczy, ogólnie mi jakoś nagle pękają znienacka.
W tym lesie broń pękła jak napisało "at risk", nie wiedziałem, co to znaczy, więc waliłem dalej.

Raz wlazłem w jakiś płynny ogień, lawa czy coś, to nagle całe EQ włącznie z ringami mi popękało.

dusze wywalasz na levle upy + upgrade'y broni

@MrKrisBas: no akurat brakuje mi tych itemków do upgrade, więc głównie
@nickszalinski: W dwójce ogólnie lvle wpadają jak #!$%@?, koszty są bardzo mocno zredukowane względem innych części. Z kolei w 3 wchodzą chyba gorzej niż w 1. Zaś w 2 przecież eq możesz naprawiać u kowala w majuli (chyba że go #!$%@?łeś xD). Generalnie gra nie polega na grindzie, i ja z reguły lvluje przy okazji i nie dbam za bardzo o duszę, wtedy gra robi się za łatwa.
eq możesz naprawiać u kowala w majuli

@Xardin: ale jak nie przeszedłem lasu to nie mogłem

nie dbam za bardzo o duszę, wtedy gra robi się za łatwa

@Xardin: no ja mam bossa do zabicia i za cholerę nie idzie, chyba będe musiał trochę dobić. Zresztą co tu mówić,, nawet tego troll na początku z trudem zabijam.
@nickszalinski: którego bossa?
I łatwośc grindu nie jest wyznacznikiem łatwości gry, ty grindujesz bo gra jest dla ciebie ZA TRUDNA. W założeniu się nie grinduje w potocznym tego słowa znaczeniu, najwyżej się wycofuje gdy się ma za dużo dusz.
Generalnie grasz w najbardziej irytującą i nudną część polecam jak zwykle 1 lub 3 xD.
którego bossa?

@Xardin: tą laskę na skorpionie. W ogóle nie wiem jak się za nią zabrać. No uniki nie zawsze działają, bo te jej ataki takie szybkie są, że jak ułamek sekundy za wcześnie albo za późno to trafi pomimo uniku. I tracisz HP, ale nie możesz go zregenerować, bo to wymagałoby nie robienia uników przez chwilę. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.
@nickszalinski: szara płaska powierzchnia pośrodku piasku z której ta dziwka nie wyskakuje jak wolisz.

Może za kilkadziesiąt levlei

to nie gówno koreańskie mmo, gdzie lvl up jest lekiem na wszystkie bolączki w tym unskill. Git gud, wymyśl lepszą taktykę, ewentualnie zajrzyj na wiki a nie...
No chyba że mówisz o tej pośrodku morza trucizny, to chyba rzeczywiście pierwszy naprawdę silny boss (oprócz grzesznicy). Ale nadal nie ma niczego czego nie da