Aktywne Wpisy
heterogenizowany +61
#kiszak #bekazludologow
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy
Z Kiszakiem to jest trochę jak z Januszem Korwin-Mikkem. Na początku go słuchasz, trafiasz na jego kanał, pierwsze wypowiedzi – i następuje tzw. „korwinowskie ukąszenie”. Myślisz sobie: „Kurczę, chłop gada naprawdę mądrze o grach, mega merytorycznie”. Zamiast pudrować rzeczywistość - mówi jak jest, nie boi się, że kogoś obrazi. Daje Ci proste odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. Pojawia się więc pierwsze zauroczenie.
I tu zaczyna się kluczowy

aspartamowy +44
źródło: Screenshot_20250618-192303
Pobierz

Trochę się z tym męczyłem w Meshmixerze ale nie szło. Nie też chyba w nim możliwe cięcie po dziwnych płaszczyznach, na pewno nie znalazłem tego w tutorialach na YT.
Dzisiaj mnie olśniło jak to zrobić w SolidWorks :)
Otwieramy STLa w Solidworksie, następnie szukamy na modelu płaszczyzny prostopadłej do linii po jakiej chcemy zrobić cięcie i rysujemy na niej linię cięcia (warto przemyśleć jakie siły będą działały na model). Of koz możemy uzyć splajna czy zrobić kilka płaszczyzn.
Następnie:
Wstaw / Powierzchnia / Wyciągnięcie (tworzy nam to płaszczyznę cięcia, powtarzamy ile trzeba)
A później:
Wstaw / Wytnij / Powierzchnią
Zostaje jeden kawałek, który zapisujemy do STLa.
Następnie edytujemy operację zmieniając operację (albo kilka operacji) cięcia, eksportujemy do STLa i...viola :)
Mam nadzieję, że komuś się przyda :)
źródło: comment_Divw65lJXw7peicHwcSz7Wvxx9uZFMzq.jpg
Pobierz