Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś szukał leasingu kiedyś i natknął się na post, lub szukał opinii o getin leasing - nie róbcie tego! :D
Nie mogę wyjść z podziwu jak getin leasing błyskawicznie zmienił 2 lata bezproblemowego leasingu, w 2 tygodnie koszmarku wykupu.
- ciężki kontakt, zgłoszenia na infolinii, raz ogarnia je osoba X, raz Y. Na maila czekałem i tydzień na odpowiedź.
- zgubili kartę pojazdu. drobiazg, ale kolejne telefony, przypominanie się, w końcu wydali oświadczenie i musiałem odbyć wycieczkę do urzędu śródmieście (tam zarejestrowali) po oświadczenie z urzędu.
- faktura sprzedaży wystawiona na zły adres. Prośba o korektę. Dostałem notę korygującą.. Wystawioną do faktury sprzed 2 lat, z datą wystawienia noty z poprzedniego roku(?!)
- czekam na oryginał korekty wysłany kurierem (zawiera pseudo pieczątkę i podpis)
- w fakturze sprzedaży w moich danych umieścili pesel podany jako pesel.. oraz pesel podany jako nip. Urzędnik - chyba nieco nadgorliwie - uznał, że to błąd i nie przyjmie. Dzwonię znów do getinu. Zgłoszenie przyjęto. Proszę o rozmowę z przełożonym - niestety niemożliwe.
Zakładam tablice do auta i wracam do domu. 3 godziny później dostaję poprawioną notę korygującą.. która zawiera podpis, więc potrzebuje oryginał. Dzwonię do getin znów. Zgłoszenie zostało przyjęte.
Aaaaalalalala. Zen. Tafla. Spokoju. Pieprzonego.

Jeszcze rozumiem, jakbym chciał w trakcie leasingu przymocować do auta gigantycznego storczyka i zamontować w środku klatkę stalową do wyścigów. Ale tak podstawowa sprawa jak wykup? Spodziewałbym się, że firma leasingowa ma to ogarnięte. W każdym razie - #niepolecam ;)
#getinleasing #leasing #getin #zalesie
  • 5
@wtchr: Ja w sumie po zapłaceniu ostatniej raty (czyli miesiac wcześniej) zawnioskowałem o wykup za ~tydzień, czyli 3 tyg przed końcem umowy leasingowej. Polecam, więcej czasu na ogarnianie ubezpieczenia też masz.. To niemożliwe by wszystko tak pieprzyli, czyli w myśl równowagi w naturze, Twój wykup przebiegnie teraz bezproblemowo! ()
@maur btw jeśli na fakturze masz nieprawidłowy adres to wystarczy nota korygująca ale wystawiana przez Ciebie sprzedawcy. Jeden egzemplarz dla Ciebie drugi dla nich i po sprawie. Korekt się nie wystawia do takich spraw raczej
@imper69: o. Ale to była faktura na osobę prywatną, do nich też mogę wystawić korygującą? I by zmienić NIP (podali mój pesel jako nip) też można tak?