Wpis z mikrobloga

Kurłaaa! Help mi!

Zmienilem windowsa z 7 na 10. Formatowlem tylko dysk C, tam gdzie byl windows. Origin i BF1 sa na D. Tam nic sie nie zmienilo. No ale po calej akcji Origin nie chcial sie odpalic, bo byl jakis blad .dll. Przeinstalowalem Origin i dziala. Ale za to teraz nie wykrywa mi, ze mam zainstalowanego BF i kaze go na nowo pobierac. K---a 80 GB.

Wyczytałem, ze trzeba wybrac w Originie docelowy folder z grami tam gdzie sa pliki z BF, pozniej zaczac pobieranie i platforma wykryje, ze sa juz te pliki i bedzie cacy, ale kurła nie moge zaczac pobierania, bo mam za malo miejsca na dysku, sic!

Sa jakies inne sposoby? Mial ktos taki problem?

#battlefield1 #battlefield #origin #ea
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SgtPepper1942: Przenieś gdzieś pliki gry. Odpal origina, zacznij ją na nowo pobierać, spauzuj i wyłącz program. Wrzuć grę do folderu do którego zacząłeś pobieranie, odpal origina i je wznów. Tadam, magicznie znajdzie pliki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kozak_Lkr: @SgtPepper1942: brakuje bibliotek, instalator pliki gry wrzucił na dysk D, ale mimo to cześć plików (bibliotek właśnie) poszła na C, taki to już Windows ma fajny filesystem. Szansa, ze po formacie odpalisz gierkę z innego dysku jest taka, ze lepiej nie zakładać ze zadziała wcale.
  • Odpowiedz
@SgtPepper1942: W Origin masz opcję "napraw". Wtedy sprawdza pliki gry i poprawia/uzupełnia braki. Ewentualnie jeśli masz w ustawieniach Origin wskazany ten sam folder instalacji jak ten, w którym znajduje się gra, to po wciśnięciu "pobierz" od razu znajdzie te pliki i poprawi. Wszystko bez ponownego pobierania.
  • Odpowiedz