Wpis z mikrobloga

@FHA96: bardzo fajny ekspres, sprezentowałem dokładnie taki sam rodzicom na rocznicę ślubu rok temu i nadal służy pięknie. Jedyny minus to potrzeba mocnego pieprzenia się (chyba) z czyszczeniem wężyka od spieniacza mleka - mycie go jest trochę uciążliwe.
@FHA96: okej czyli jednak delikatnie inny ten ekspres mają :) bez przycisku cappucino, aroma plus i właśnie milk clean. Nie mniej jednak, teraz sobie uświadomiłem, że przecież wystarczyłoby chyba nacisnąć 'hot water' i parę sekund tak potrzymać.
Rodzice za każdym razem odłączają cały wężyk razem z plastikiem i myją go pod bieżącą wodą ()
@FHA96: to w tym ich ekspresie (Philips seria 8000, nie wiem dokładnie jaki model) to wygląda tak, że spieniacz mleka i 'dozownik' gorącej wody, to tak jakby to samo. Jak chce się spienić mleko, to po prostu na wystający 'kranik' od dozownika wody, nakłada się taki czarny plastik z wylotem/dziubkiem, który z boku ma jeszcze dodatkowo plastikową rurke, którą ciągnie sobie mleko.
@FHA96: no kawa to rzeczywiście trochę wydatek, zwłaszcza jak celuje się w jakąś dobrą gatunkowo arabicę. Moi rodzice są fanami sklepu conesso, więc jeśli nie znasz/nie znacie, to polecam. Świetne kawy w dobrych cenach, często można wyłapać jakieś promocje, a w grudniu np dostali prezent do zamówienia w postaci prawie 0.5kg dodatkowej paczki kawy.
No ale, niezależnie od ceny, to jednak jakość/smak takiej kawy ziarnistej z ekspresu, a jakiegoś obsranego Jacobs'a