Wpis z mikrobloga

Witam Państwa, miał ktoś może podobny problem i wie co w takiej sytuacji można zrobić:
A więc zamówiłem sobie troszkę #yerbamate no i paczkę odebrali rodzice (nie było mnie w domu), rodzice niezbyt znają się na Yerbie, wróciłem do domu, sprawdziłem paczkę i okazało się, iż w paczce brakuje 0.5kg Yerba Mate, postanowiłem złożyć reklamację w sklepie, ale okazało się, iż formularz reklamacji nie działa... To napisałem do sklepu przez inny formularz kontaktowy. Czy ktoś wie co mogę w takiej sytuacji zrobić? Wiem, iż powinno się sprawdzać zawartość przesyłki przy kurierze, ale rodzice myśleli, iż wszystko jest w paczce, nie znają się, a ja nie miałem jak odebrać paczki.

#kurierzy #kurier #kiciochpyta #sklepyinternetowe
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Myszoskocznia:
Przepraszam :-}
Rzeczywiście, zadzwoniłem do sklepu i sprawa została załatwiona w <1 minutę, co jest mistrzowskim wynikiem. Ogólnie miałem wysłać zdjęcie produktów, które dotarły. Zrobiłem to, konsultant podczas rozmowy, powiedział mi, iż brakujący przedmiot zostanie wysłany do mnie, a spraw zostanie wyjaśniona (czy jest to błąd kuriera czy magazynu) :O.

@baloth:
NaturalMarkt, jakoś tak, sklep solidny, parę razy już zamawiałem w tym sklepie, 0 problemów, szybka dostawa,
  • Odpowiedz
@DonislawDev: zawsze najlepiej w takich przypadkach dzwonić na infolinię, ludzie pracują w magazynie i może ktoś się yebnąć, jeszcze nie spotkałem się żeby taka sytuacja skończyła się dla klienta niekorzystnie, nawet jak jest info od magazynu, że wszystko wyjechało zgodnie z fakturą/paragonem, sklepy walczą o klientów i w najgorszym przypadku oferowany jest rabat na następne zakupy
  • Odpowiedz