Wpis z mikrobloga

  • 0
@Jontek6 a hak zrobić, żeby białko się ścięło, a żółtko półścięło? Muszę zrobić jajecznicę, żeby zobaczyć, jaką lubię konsystencję xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@xamil54 @m1chau Ja robię tak: Na patelnię pół łyżeczki masła i na malutki ogień. Jak się rozpuści i trochę podgrzeje to wbijam jajka na patelnie ale uwaga: nie rozpieprzyc żółtek! Trzymam wszystko na małym palniku i najmniejszym ogniu! Powoli i spokojnie. Białka się ścinają, mieszamy delikatnie nie dotykając żółtek! Kolejna chwila, można lekko pomieszać. Jak białka mamy ścięte prawie tak jak chcemy to mieszamy całość włącznie z żółtkami i już nie zostawiamy
  • Odpowiedz
  • 0
@Jontek6 hmm, ciekawy sposób. Ale łatwiej chyba byłoby oddzielić najpierw żólłtka od białek. Będę musiał spróbować w łikęd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz