Aktywne Wpisy
Wino8884 +27
#rozowepaski dobra, jestem hetero, mam kobietę itd. Ale chciałbym spróbować z facetem, tylko jako aktywny. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. To chore czy spróbować i mieć z głowy?

SzubiDubiDu +573
Pensja minimalna w 2007: 936zł brutto
Drugi próg podatkowy w 2007: 10,000 brutto (7,462 netto) - tyle co 10 minimalnych
Zwolnienie z podatku od zakupu auta PCC3: 1000zł - tyle co jedna minimalna
Pensja minimalna w 2025: 4626zł brutto
Drugi próg podatkowy w 2007: WCIĄŻ 10,000 brutto (7,462 netto) - tyle co 2,5 minimalnej
Drugi próg podatkowy w 2007: 10,000 brutto (7,462 netto) - tyle co 10 minimalnych
Zwolnienie z podatku od zakupu auta PCC3: 1000zł - tyle co jedna minimalna
Pensja minimalna w 2025: 4626zł brutto
Drugi próg podatkowy w 2007: WCIĄŻ 10,000 brutto (7,462 netto) - tyle co 2,5 minimalnej
źródło: kj
Pobierz

Z tego co przeczytałem to Magento 2 oferuje więcej, ale co za tym idzie ma większe wymagania.
Które rozwiązanie nadaje się do jakich przedsięwzięć? ( chodzi o rozmiar sklepu )
Jak wygląda sprawa na rynku pracy?
Którą platformę warto wybrać?
Może ktoś z Was korzystał z któregoś rozwiązania i może podzielić się opinią.
#php #ecommerce #prestashop #magento #programowanie
Magento jest w polsce wciąż mało popularne - Co druga firma na rynku oferuje sklepy na preście/woo/shopperze a z firm obecnych na polskim rynku tworzących stricte pod magento jest mało. Mało jest też dostępnych rozszerzeń np do integracji z operatorami płatności, stanów magazynowych itp.
No właśnie słyszałem, że Magento to taki kolos w porównaniu do PrestaShop czy innych rozwiązań. I teraz rodzi się pytanie gdzie leży granica. W sensie kiedy lepiej jest użyć PrestaShop zmaiast Magento?
@mariecziek: Napisałeś, że prosty sklep = coś lekkiego. Co rozumiesz przez ten prosty sklep? Czy np. przykładowy sklep jest prostym sklepem?
Dzięki za odpowiedzi.
Jeśli to drugie, to w Polsce czy za granicą? Po prostu przejrzyj ogłoszenia o pracę e-commerce - jaka platforma najczęściej pojawia się w ofertach. Nie odrobię za ciebie lekcji, a też nie śledzę ofert pracy.
Na pewno Magento ze swoimi większymi możliwościami wymaga więcej nauki, co się pewnie przekłada na zarobki. To że jest "kolosem", to
Nie miałem do czynienia z PrestaShopem, trochę pracowałem z Magento i nie jest to miłe doświadczenie i na szczęście nie będę miał z
I jeszcze ostatnie pytanie. Czy mając do dyspozycji tyle platform e-commerce warto jest w ogóle pisać takie sklepy używając PHPowych frameworków? Czy nie mija się to z celem, bo w sumie wiele rzeczy trzeba byłoby pisać od zera.
Dzięki wszystkim za pomoc!
Zaawansowany to np sklep z butami/sukienkami gdzie produkt ma jeden model w różnych kolorach i rozmiarach lub produkt jest konfigurowalny lub zestawem np części (np komputer gdzie wybierasz np ram, procesor, dysk)
@Jare_K: Dobra, dobra, ale jak nie masz dobrej wiedzy o bezpieczeństwie, to raczej bym się nie pchał w to. Co by nie mówić, jak przez sieć lecą pieniądze, to temat jest wrażliwy.
@marrbacca: Kolego sympatyczny, co byś polecał na start, żeby wejść w świat Magento? Tak mi się życie poukładało, że musiałem ugryźć Prestę i Magento praktycznie na raz i tak się k---a z tym Magento nie polubiliśmy, że hej. Widziałem książki typu Magento 2 Developer's Guide (na razie tylko po ENG ale to nie problem), tylko pytanie, czy jest sens?
Padło na Magento 2 - ale nie była to łatwa decyzja.
Koszty wdrożenia, utrzymania i rozwoju są bardzo różne.
Za 15 tyś postawisz sklep na PS, z autorską szatą graficzną i z wieloma dodatkowymi funckjonalnościami/ integracjami.
Przy M2 - 15-30tyś płacisz za