Aktywne Wpisy
pieknylowca +125
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem

źródło: 1000004115
Pobierz
woskrosenie +154
Drugi próg podatkowy w 2007: 10,000 brutto (7,462 netto) - tyle co 10 minimalnych
Zwolnienie z podatku od zakupu auta PCC3: 1000zł - tyle co jedna minimalna
Pensja minimalna w 2025: 4626zł brutto
Drugi próg podatkowy w 2007: WCIĄŻ 10,000 brutto (7,462 netto) - tyle co 2,5 minimalnej
Zwolnienie z podatku od zakupu auta PCC3: WCIĄŻ 1000zł - 22% minimalnej
Naprawdę, j---ć ten kraj - i te stare dziady chcą młodych słać do koszar jak my nie mamy o co walczyć w tym syfie
#podatki #obowiazkowecwiczeniawojskowe #polska #dziendobry
źródło: kj
Pobierz@SzubiDubiDu: Raczej ludzi, którzy głosują na taką władzą, zamiast wywieźć na taczkach do Berezy
Bezrobocie 20-30% w zaleznosci od refionu, wsrod mlodych pewnie wiecej.
Przestepczosc i warunki pracy takie, ze zlapalibyscie sie za glowe. Chamstwo, wyzysk, mam 100 w kolejce na Pana miejsce.
@Sweet_Pear_in_Teriyaki: ale ze jak? Kolejki do lekazy/sądow sie zmniejszyly? W sklepie masz lepszej jakosci zywnosc? Tyle ze dostep do inernetu sie poprawil i masz netfliksa na codzien ale czy to znaczy ze poziom zycia kest wyzszy?
Chyba tak, na pewno jakość usług medycznych znacznie wzrosła. Pamiętam jak wyglądała przychodnia kiedy chodziłem do gimnazjum i jak wyglądają dzisiaj. W szpitalach specjalistycznego sprzętu jest od groma w porównaniu z
No wtedy darmo dawali xD
źródło: Screenshot_20250318-075430
Pobierz@grek_zorba: drugi próg przed zmianami wynosił
rzeczywiscie bardzo okrągła liczba. Eh zumerki znowu opisują czasy w których srali w pieluchy
Drugi próg podatkowy w 2007: WCIĄŻ 10,000 brutto (7,462 netto) - tyle co 2,5 minimalnej
Po uj zestawiasz drugi próg podatkowy z 2007 roku z płacą minimalną 2025? Drugi próg podatkowy w 2025 to 120k.
Do tego w 2007 miałeś kwotę wolna od podatku 0,5k, a teraz 30k.
Odnosnie zywnosci sam niewiem kiedy gorsza chemie ladowali
@vateras131: na rok, czyli rozdzielając na 12 miesięcy to zarabiasz 10k brutto i jesteś już w drugim progu