Wpis z mikrobloga

To tak jeszcze przy okazji od Szewki

Nad Eufratem w ataku na SDF/US brało udział ok 500 żołnierzy, 100 zginęło ( wg inf USA). W tym ok 80 SAA/ milicji, ok 20 Wagnera (znane nazwiska 12-14). Potem „dobrze poinf źródła” podają, że: 100 z Wagnera, 200, dziś 300. Do końca lutego zbierze się na dywizję

#szewko #syria #bliskiwschod #rosjawsyrii właściwie to i heheszki mógłbym dodać.
  • 7
  • Odpowiedz
@Hardporecorn: tak przy okazji to Szewko jest w końcu wiarygodnym źródłem, czy tak nie do końca, a może jest wiarygodny tak jak syryjskie obserwatorium praw z siedziba w Londynie tylko wówczas kiedy podaje newsy które pasują do narracji?
  • Odpowiedz
@Jan_Baszar_2: owszem, ale jest on jedynie jej przekaźnikiem a nie źródłem. dodatkowo, jego zainteresowanie tą tematyką pojawiło się delikatnie mówiąc koniunkturalnie, także mam do niego zachowawczy stosunek
  • Odpowiedz
@kidnice: najbardziej bawiące sytuacje są wówczas kiedy jedno i to samo "źródło wiedzy" raz jest gówno źródłem a raz poważnym kanałem informacyjnym, w zależności czy wiadomość pasuje wykopkowi do jego wyobrażeń konfliktu syryjskiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz