Aktywne Wpisy
mirko_anonim +128
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
MarnaImitacjaTuwima +188
Z cyklu "polskie piekiełko gdzie niewolniku pamietaj gdzie twoje miejsce" ( ͡º ͜ʖ͡º):
#edukacja #szkolastandard #polska
#edukacja #szkolastandard #polska
@x-ray: mieszkam na wsi, to się znam xD
Polska wieś w obecnych czasach wygląda zupełnie inaczej niż 10 lat temu, spora część rolników jest w #!$%@? bogata (przynajmniej w moim regionie, wlkp) i bez problemu mogą zatrudniać parobków i się #!$%@?ć, ale
@Antidotum119: dokładnie, niektórzy jeszcze kombinują coś na lewo i po cichu handlują np. tylko alkoholem
@Antidotum119: nie. Ludzie ze wsi jadą dalej, żeby wszystko kupić w jednym sklepie. Wiejskie sklepiki są słabo zaopatrzone, bo mało idzie. mało idzie, bo mały wybór, mały wybór to ludzie jadą dalej.
To nie lata 70-90, gdzie nie było biedronek, ani supermarketów i większość kupowała w sklepie, który
Biedasklepik na wsi 'u krysi' cały czas istnieje. i to chyba głównie ze względu na miłośników taterki i żuberka xD
Komentarz usunięty przez autora