Wpis z mikrobloga

Ostatnio do bloku wprowadziło mi się #orange i mam możliwość zmiany internetu na światłowód 600Mb/s. Do tej pory zawsze #upc. Teraz mam 250Mb/s od upc z możliwością zmiany na 500Mb/s. Jak w orange wyglądają pingi w #leagueoflegends i #csgo? Czy jak będzie mi się coś ściągać z max prędkością to internet będzie użuywalny? Teraz w upc jak ściągam jakiś torrent to nawet przy 5Mb/s down i 2Mb/s up strony przestają się ładować.
Ktoś z #lublin używa tego od orange i może się wypowiedzieć?
#internet
  • 30
@12wertpos: jak coś ci to podpowie, mój kolega ma orange światłowód 600, ja mam multimedie 120.. na każdym serwerze w cs on ma większe pingi, nieznacznie (maks 10ms) ale jednak... dziwi mnie natomiast, że ci zapycha łącze, gdy coś ściągasz. ja się kiedyś zapomniałem, że mam odpalonego torrenta i grałem.. nie odczułem żadnych lagów, ani w grze ani w ts co było dla mnie sporym zaskoczeniem, ponieważ torrent ciągnął na poziomie
@12wertpos: mam orange światłowód 300MB już od 2 lat w Lublinie w bloku. Ogólnie brak problemów technicznych, poza jednym przypadkiem, kiedy BEZ POWIADOMIENIA zrobili upgrade firmwaru na routerze (tak, zdalnie) i #!$%@?ło mi w kosmos ustawienia sieci domowej. Pingi nieskie, akceptowalne w przypadku CSGO, w LoLa nie gram. W CSGO praktycznie zawsze mam najniższe albo jedne z najniźszych pingów. Speedtest pokazuje kosmos - DL i UL zawsze około 5-10% większy niż
@12wertpos: ja tez mam internet od orange, ping w lolu w granicach 40ms, 39-42 jakos tak przewaznie. A co do dzialania internetu podczas pobierania, no mi ping wzrasta ale ja nie mam super szybkiego internetu jak ty mozesz miec, ale stronki, streamy, filmy normalnie sie laduja podczas pobierania.
ja dodam ze w domu mam neta 3.5mb download bo w #!$%@? daleko do centrali i pingi w okolicach 50 na wifi bo gram na wifi na lapku, a w mieszkaniu mam neta około 40mb/s download tez na wifi i pingi podobne xd a centrale mam 50m od domu