Wpis z mikrobloga

Siema, szukam fajnego zestawu do programowania. W oczy wpadło mi takie połączenie:
Monitor
Laptop
Za całość wychodzi koło 4700, monitor, jak i laptop mają w miarę dobre opinie, ale nie mogłem znaleźć żadnej obszernej recenzji po polsku albo angielsku. Zestaw będzie służył w 90% do programowania, jakieś opinie, rady, propozycje? Chciałbym się zamknąć w 5000zł, najlepiej 14 calowy laptop, ale 15,6" też przejdzie. Monitor koniecznie qHD.
#programowanie #sprzet #sprzetkomputerowy #monitory #monitor #laptop #laptopy #cokupic
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krall: ja bym szukał coś z thinkpada bez dysku i sam dokupił jakiś porządny, bo oni zazwyczaj kingstona, adata etc. wsadzają. Zintegrowana karta graficzna też powinna zmniejszyć koszta, które można np. do procka dołożyć ;)
  • Odpowiedz
@Krall: Monitory Benq mam dwa. Modele zupełnie inne, ale ogólnie ta marka to dobra cena w stosunku od jakości. Tym bardziej jak do programowania, a nie jakichś gier, czy grafiki.

Laptop jak dla mnie bardzo spoko. Nie wiem tylko na ile Ci zależy na baterii i ile on wytrzyma na tej 3-komorowej.

Zwróć tez uwagę, że nie ma w cenie systemu operacyjnego. Jeśli zamierzasz działać na linuksie, to upewnij się,
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@zakopiak szukam właśnie bez systemu, Win10 Pro boxowy mam i szkoda by było płacić drugi raz za system. No czas na baterii nie powala, ale coś za coś.
  • Odpowiedz
@Krall: Nie było jakichś historii, że win10 nie zainstalujesz na innym sprzęcie niż pierwotna instalacja? MS pobierał info o konfiguracji sprzętu i łączył to z kluczem, żebyś nie mógł kupić jednej windy na kilka kompów. Od razu mówię, że tylko słyszałem coś takiego, ale nie spotkałem się z tym zagadnieniem.
  • Odpowiedz