Wpis z mikrobloga

(dopóki tag jest nadal autorski, będę ogłaszał z tego konta - @marahin)

Elo mireczki!

Chcecie informacji, tak więc oto one :-)

TLDR:

Wstępne założenia (mogą się zmienić, wszystko zależy od naszej siły, w szczególności technicznej):
- do końca najbliższego tygodnia będzie miała premierę strona. To niby niewiele, ale może uda nam się Was zaskoczyć jej funkcjonalnościami. Stay tuned!,
- do końca połowy marca planujemy wystartować z serwerem open Experimental dla szerokiej publiczności, który będzie stał równolegle i nieprzerwanie wraz z oficjalnym releasem MirkOTS,
- docelowo macie móc logować się przez klienta na swoje konto, i tam będziecie mieli do wyboru postacie zarówno z experimentala jak i release serwera, tak jak na real Tibii - w zależności którą postać wybierzecie, wylądujecie albo na oficjalnym albo na testowym serwerze,
- wysoce prawdopodobnym jest, że będziemy wpuszczać ograniczone ilości graczy przed tym terminem właśnie na experimental,
- chcemy, aby Experimental był w formie 4fun: ma służyć do testowania nowych rzeczy, poprawiania starych (i testowania, czy nic przy okazji się nie popsuło), tak, aby na MirkOTS trafiały rzeczy tylko zatwierdzone przez jakąś część graczy, a nie tylko przez nas,
- celujemy w klienta Tibii 11 ze względu na funkcjonalności,
- nie omówiliśmy jeszcze rate’ów, zasad PVP (jeśli w ogóle), nie ja się tym będę zajmować, bo jestem petem z no pvp - temat pociągnie @mattpo i być może @saxovic,

Aktualny stan składu, który pewnie jeszcze ulegnie zmianie w przyszłości:
* ja, @marahin xD
* @saxovic - wreszcie kolejny zawodowy programista!, ( ͡° ͜ʖ ͡°)
* @mattpo aka Ratownik Mirek - tej postaci chyba przedstawiać nie trzeba.

Wysłaliśmy również prośbę do @Moderacja aby odblokowali tag #mirkots - niestety, narazie bez efektu, ale może w najbliższej przyszłości? Możecie ich tagować też, może pójdzie szybciej :-)

Pozdrówki.

#mirkots #wykopots #tibiazwykopem
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tyrytyty: no właśnie nie tędy droga, bo tibijska patologia jest jak hydra i banując się ich nie pozbędziesz a jedynie można pogorszyć sytuacje xd Jedynie pod jakiś abusing mozna to podczepić ale to też ciężko określic granice kogo banować a kogo nie
  • Odpowiedz
@Geron przecież właśnie przedstawiłem kryterium które by wypleniło z serwera to ścierwo

Aby zwyciężyło zło starczy obojętność ludzi dobrych
  • Odpowiedz
@szpecek: wiem że jesteś pewnie częścią patoli i nie chcesz by ktokolwiek kto nie jest nastawiony na n-----------e i wyzywanie się uczestniczył w serwerze, ale wyobraź sobie że można w inny sposób czerpać przyjemność z gry

jeśli boli cię niechęć do uczestnictwa w PvP to nie zakładaj konta
  • Odpowiedz
@tyrytyty: przecież na no-pvp jak ktoś się postara to i tak uprzykrzy Ci życie i sobie nie pograsz. Różnica jest taka, ze na pvp dostanie fraga i następnym razem pomyśli czy będzie chciał bić dalej w obawie przed redskullem :)
  • Odpowiedz
@Lajz: nie dostanie fraga bo będzie grał 24/7 i będzie miał 150lvl, był w gildii z innymi patusami a ja będę miał lvl 50 i g---o będę mógł takiemu komuś zrobić
  • Odpowiedz
@MirkOTS: będziecie robić mapkę od początku, że wam to 1,5 miesiąca zajmie? Myślałem, że już uda się w ciągu 2 tyg postawić, a później poprawiać bugi związane z silnikiem
  • Odpowiedz
@endriu92: nie, opisałem co mi się przytrafiło kilka razy: zabijam sobie potworki i jest fajnie, wbija nagle jakiś debil i każe mi w-------ć. Nie tak to powinno wyglądać na "domowym" serwerze mirków.
  • Odpowiedz
@tyrytyty tak było jest i będzie w świecie tibijskim.. nic z tym nie zrobisz, jedyna opcja to znaleźć kumpli i ubić tego "debila"
Albo po prostu grzecznie wyjść i iść na innego spota.
  • Odpowiedz
@tyrytyty ja p------e xD W jakim Ty świecie żyjesz, to ma być tibia a nie głaskanie się po jajkach.. Trzeba to przyjąć na klatę a nie płakać o takie glupoty a jak ktoś ma ból d--y że pada na otsie to bez urazy ale nie powinien w to grać
  • Odpowiedz
@tyrytyty przecież podałeś powód: walka o lepszego spota.
Gdyby np chodziło o bicie graczy pod depo to bym zrozumiał, takie coś nic nie wnosi do gry i można by to podciągnąć pod abusing ale już walka o lepszą miejscówkę to dla mnie normalną sytuacja.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: czyli według Ciebie najlepszy spot do expienia ma być zajęty przez jakąś losową osobę ze średnim levelem a inni, z wyższym, mają czekać aż ktoś wyjdzie?
Stary.. grałeś Ty kiedyś w Tibie? xD
  • Odpowiedz