Wpis z mikrobloga

(dopóki tag jest nadal autorski, będę ogłaszał z tego konta - @marahin)

Elo mireczki!

Chcecie informacji, tak więc oto one :-)

TLDR:

Wstępne założenia (mogą się zmienić, wszystko zależy od naszej siły, w szczególności technicznej):
- do końca najbliższego tygodnia będzie miała premierę strona. To niby niewiele, ale może uda nam się Was zaskoczyć jej funkcjonalnościami. Stay tuned!,
- do końca połowy marca planujemy wystartować z serwerem open Experimental dla szerokiej publiczności, który będzie stał równolegle i nieprzerwanie wraz z oficjalnym releasem MirkOTS,
- docelowo macie móc logować się przez klienta na swoje konto, i tam będziecie mieli do wyboru postacie zarówno z experimentala jak i release serwera, tak jak na real Tibii - w zależności którą postać wybierzecie, wylądujecie albo na oficjalnym albo na testowym serwerze,
- wysoce prawdopodobnym jest, że będziemy wpuszczać ograniczone ilości graczy przed tym terminem właśnie na experimental,
- chcemy, aby Experimental był w formie 4fun: ma służyć do testowania nowych rzeczy, poprawiania starych (i testowania, czy nic przy okazji się nie popsuło), tak, aby na MirkOTS trafiały rzeczy tylko zatwierdzone przez jakąś część graczy, a nie tylko przez nas,
- celujemy w klienta Tibii 11 ze względu na funkcjonalności,
- nie omówiliśmy jeszcze rate’ów, zasad PVP (jeśli w ogóle), nie ja się tym będę zajmować, bo jestem petem z no pvp - temat pociągnie @mattpo i być może @saxovic,

Aktualny stan składu, który pewnie jeszcze ulegnie zmianie w przyszłości:
* ja, @marahin xD
* @saxovic - wreszcie kolejny zawodowy programista!, ( ͡° ͜ʖ ͡°)
* @mattpo aka Ratownik Mirek - tej postaci chyba przedstawiać nie trzeba.

Wysłaliśmy również prośbę do @Moderacja aby odblokowali tag #mirkots - niestety, narazie bez efektu, ale może w najbliższej przyszłości? Możecie ich tagować też, może pójdzie szybciej :-)

Pozdrówki.

#mirkots #wykopots #tibiazwykopem
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lajz: oczywiście że grałem, ale trzeba wziąć pod uwagę atmosferę serwera. Ja jak chodziłem expić to nawet nie pomyślałem by wbić komuś na expa i kazać w---------ć, wolałem poczekać albo się przyłączyć czy coś. Mówię, jak nic się z tym nie zrobi to się skończy tak że na serwerze będzie 10% potencjalnych graczy i będą oni skupieni w dwóch/trzech gildiach: parę grupek patusów grających 24/7 wyzywających wszystkich wokół i masujących
  • Odpowiedz
@tyrytyty: nie wiem skąd Twoje stwierdzenie "parę grupek patusów grających 24/7 wyzywających wszystkich wokół i masujących sobie grupowo stulejki". To, że Ty grasz godzinkę dziennie oznacza, że inni są patusami? No kurde, gościu! Jak ktoś ma ochotę pograć to sobie gra, jeśli robi to kosztem pracy/studiów to jego sprawa. Tibia to nie jest gra, która promuje bycie p-------ą, która płacze bo ktoś Cie zabił. Sorry, ale takie są realia tej
  • Odpowiedz