Aktywne Wpisy
Szarmancki-Los +580
Zawsze jak gram w gierki to robię to jednym schematem, mianowicie być jak najbardziej szlachetny i nie popełniać żadnych przestępstw, o ile to jest niezbędne fabularnie.
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
Jeśli mogę komuś darować życie to daruję, jak mogę odmówić nagrody za wykonanie zadania to odmówię, nigdy nie kradnę przedmiotów jeśli jest możliwość zdobycia ich w sposób legalny(chociaż wiadomo, zawsze plądruję zwłoki pokonanych przeciwników, nie wiem czy liczy się to jako kradzież).
Nawet jeśli już gram
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#programowanie #it
@pszemczyslaw: miód na moje uszy :)
@pszemczyslaw: ja jeb***, tak każdemu kto przyjechać z wiochy do dużego miasta mama kupiła mieszkanie, co za ludzie.Po Pierwsze możesz wynająć pokój za parę set złotych dwa. Jak są dobrzy to dlaczego nie mogą
@pszemczyslaw: Jak masz wymagania to chyba coś umiesz żeby te 15k zarobić nie? Ja przyjechałem na studia i mieszkałem w pokoju i jakoś nie to nie bolało. Jak masz pieniądze to wynajmujesz sobie mieszkanie, nie masz mieszkasz gorzej.
Polska mentalność, żreć tynk ze ścian ale mieszkać w kawalerce i pokazać że mnie to się powodzi.....
Co nie znaczy, że nie można pracować zdalnie, z wioski, ale to już trzeba mieć doświadczenie i coś sobą reprezentować, żeby ktoś chciał się
Schemat jest taki - jedziesz robić studia w dużym mieście, pod koniec studiów idziesz na juniora pracujesz w biurze, potem jak chcesz wyprowadzasz się kilkanaście kilometrów za miasto, jak nie to nie, i pracujesz zależnie od firmy zdalnie lub w biurze.
Nie spotkałem się z firmą, która zatrudniałaby wielu programistów w jakimś rejonie i nie miała w tym rejonie biura w dużym
@pszemczyslaw: no to pewnie podpada pod drugi akapit tego co napisałem.
Przede wszystkim mylisz kierunki geograficzne. Rożnica obecnie jest Północ-Południe, nie Wschód-Zachód.
Po drugie, ludzie z IT się przenoszą do dużych miast. Bo tam, na przykład, studiowali? Pracując w Warszawie miałem więcej współpracowników z Radomia, Białegostoku i Hrubieszowa niż z Warszawy. No i po trzecie, urealnij sobie ceny mieszkań.