Wpis z mikrobloga

• 1
@pierzak dzięki. Cegła nam się bardzo podoba, ale było sporo szukanie odpowiedniej - ciemna, nieregularna itp.
Przekażę różowemu :)
Bliźniak - ale okap i tak bez odprowadzenia, ma filtr węglowy... Jakbym Ci pokazał gdzie znajduje się kanał dla odprowadzenia okapu to byś sie złamał jednocześnie płacząc ze śmiechu.
  • Odpowiedz
@DzeyKeyOrg: masz w złej kolejności złoty trójkąt, powinno być lodówka, zlew, blat roboczy, kuchnia ;)
Dlaczego ta szafka nad kuchnią nie równa się z tym regałem?
Drzwiczki w szafce w kącie są nierówno czy mi się wydaje?
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCidX tak, słyszałem kiedyś o tym. Ale w tak małej kuchni chyba to jednak bez znaczenia - wszystko cały czas mssz pod ręką :p
Szafki wiszace raczej nigdy nie sa tak glebokie jak slupek. W slupku musi zmieścić sie głębokość piekarnika i mikrofali, szafki wiszące nie moga byc głębokie bo byś nie mógł komfortowo gotowac przy blacie, twarz mialbys w szafce :)
A drzwiczki w rogu to zmywarka, lekko uchylona po
  • Odpowiedz
  • 0
@ElCidX patrz go, oko ma jak s-----l ( ͡º ͜ʖ͡º) te frony przy ścianie rzeczywiście - do wyprostowania. Szafka nad lodówka to długa historia, związana z cegła o której zapomnieli stolarze od kuchni i przy montażu było trzeba kombinować - tak w skrócie.
  • Odpowiedz
@DzeyKeyOrg:

Prowadnice w tej szufladzie najwyraźniej nie są w jednym poziomie. Wystarczy przesunięcie rzędu 1,5-2 mm i szuflada się klinuje. Blum ma w swoich instrukcjach podane wymiary nawiercenia z dokładnością 0,5 mm.
  • Odpowiedz
@ElCidX: z ciekawości pytam i przy okazji, bo szukałem tego wpisu by nabrać inspiracji na kafelki u mnie w kuchni: uchwyty szuflad się nie pokolorowały lakierem? ;) udało się naprawić szuflady?
  • Odpowiedz