Wpis z mikrobloga

mireczki, poniżej trochę moich spostrzeżeń i doświadczeń z #nootropy
noopept - (nawet bez mixa z choliną, może być czysty, przy dobrej diecie) znacząco poprawia mi percepcję, koncentrację i zmniejsza brain-fog. Kilka sesji po 3-4 tygodnie i czuję wyższy level
l-dopa - (doraźnie) w połączeniu z ww. to już magia na rozmowy biznesowe, testy wiedzy itd. Skupienie i dostęp do wiedzy na zawołanie, do tego smalltalki i łatwość wysławiania się, w znanych językach
adrafinil - działa, ale niepotrzebny, bo po co? wyspany organizm dobrze funkcjonuje na samej kofeinie
prl-8-53 - poza podniesieniem temperatury ciała, żadnych efektów, nic, null. Może przez to, że ogólnie mam bardzo dobrą pamięć i bardziej się nie da, może trafiłem na złą partię. W każdym razie bezużyteczne

Czego mi brakuje to,
na doraźne sytuacje - zmniejszenie kortyzolu/usunięcie lęków i stresu
na szare popołudnia - zwiększenie motywacji do działań, usunięcie czasowej prokastrynacji i marnowania tych 2-3 godzin dziennie

Ktoś, coś?
  • 12
na doraźne sytuacje - zmniejszenie kortyzolu/usunięcie lęków i stresu

@mrzk: Reishi extract, CBD olej, L-theanine

na szare popołudnia - zwiększenie motywacji do działań, usunięcie czasowej prokastrynacji i marnowania tych 2-3 godzin dziennie

Lion's Mane extract, matcha
@bitcoholic @drGreen Dzięki dobrzy ludzie, poczytam, przemyślę.
@JuneJohn @reroute swissherbal, zdrowysklep, kiedyś neurograden, żadnych mało znanych sklepów. Raz zamówiłem noopept rx z jakiegoś noname'a - jedyny objaw jaki miałem to przekroczona norma ALT po kilku tygodniach. Nawet nie chcę wiedzieć co było w środku. Dawki standardowe, 20mg/d.
@grap32 nie, co za różnica?
@JuneJohn: rhodiola dla mnie ma doraźne działanie, to bardziej z cordycepsem mi się pomyliło ;)
ashwaganda, inozytol czy l-teanina tu bardziej pasuję, chociaż w sumie tag jest nootropy a ja z adaptogenami wyjeżdzam.
Tak ogólnie to pewno fenibut najlepiej by tu pasował, ale nie polecał bym tego nikomu.
Lepiej popracować nad sobą i dłuższe kurację adapto
@JuneJohn: nie testowałem z kfd adapto, ale słyszałem o nich parę niepochlebnych opinii.
Cena dobra, możesz spróbować, jak nie będzie żadnych,albo będą słabe efekty po 2g ashwy i 0,5g rhodioli tzn. że są raczej słabej jakości i gdzieś indziej trzeba szukać, napisz do mnie to dam Ci znać co możesz w aptece poszukać sprawdzonego
Dawki raczej poniżej tego co napisałem, to taki max powinien być według mnie