Wpis z mikrobloga

@Akuku69: na ddwrt mam na tym routerze po wifi (i po kablu) 93-94mbps / 20mbps, na łączu 100/20, gdzie przejściówka ze światłowodu (nie wiem jak to się nazywa) nie chce dać więcej niż właśnie te 93-94mbps...
Dlatego go polecam, a dlaczego Tobie tak muli... Ustaw mu 40mhz i jakieś kanały ręcznie.
@neski: @Akuku69 jak pójdziesz w asusy to poczytaj jakie miały problemy np z dostępem do stronki administracyjnej z zewnątrz itp itd. Ale ogólnie potwierdzam słowa @neski - sam posiadam: regularne update'y firmware'u mają, same sie aktualizują (tzn klikasz w panelu że chcesz, ale reszta dzieje się sama), dobrze sie nimi zarządza. Jak zainwestujesz w jakiś lepszy to nie będziesz żałował :) tylko musisz sobie go fajnie pokonfigurować :)
@husky83: po kablu też mi leciał na maxa bez problemu, ale właśnie to wifi.
Pamiętam, że testowałem różne wersje, a jak szukałem rozwiązania to wszyscy mówili, ze zapchane wifi co u mnie nie sprawdzało sie, no bo 3 sieci wifi znajdywało max
@Akuku69 Jasne. Totolink A3002RU. Wybacz, że nie napisałem wcześniej ale nie byłem pewny pierwszej litery i musiałem poszukać w zamówieniach. Speedtest robiony na telefonie w odległości ponad 10 metrów od routera. Pamiętam, że mieszkałes na Winogradach, więc znasz układ mieszkań.
@Akuku69

Wydawało mi się, że pisałeś kiedyś o internecie z wtvk, że byłeś mega zadowolony. Ale mniejsza z tym.

Router ma naprawdę duże możliwości konfiguracyjne. Za tę cenę nie ma sobie równych.
@Akuku69: mam akurat taki sam router, na którym używam softu LEDE, sprawdzę wieczorem prędkość wifi, może po prostu kiepską wersję softu miałeś i wystarczy wrzucić coś innego.

To co wrzucił @Lord_Jim to ewidentnie prędkości A/C, jeżeli Twoje urządzenie (fon/laptop) tego nie wspiera to oczywiście nie osiągniesz tego samego wyniku.