Aktywne Wpisy
Wookash071 +24
Mam takiego jegomościa pod blokiem. Od dłuższego czasu dostaje jeść. Latem siedział na słonku, szukał mnie i czasem siostry po jedzenie. Podjeżdżałem pod blok o 2 w nocy to wybiegał znikąd za każdym razem. Jakby wiedział, że to ja.
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
Trochę mnie martwi ta pogoda. U mnie strasznie nie fajnie wieje i pada gęsty przelotny deszcz. To wpuściłem go do klatki schodowej, rozłożyłem mu koc który siostra my wyniosła. Wniosłem miske i dałem
aleksc +12
Na przykładzie mojego peżo 307 SW w sumie już 12 letni. W ubiegłym roku zrobiłem w sumie nędzne jak na mnie 21141 km przy średnim uproszczonym spalaniu na poziomie 6 litrów (zapewne mniej) Koszt w paliwie to jakieś 5708,07 zł. Tożsamy model z taką samą mocą w benzynie pali 8 litrów, koszt przejechania tych kilometrów wynosiłby zatem 7949,02 zł, Różnica 2240,95 zł, ale niestety pod koniec okresu rozliczeniowego z-----a mi się turbina, koszt regeneracji i naprawy to 1150 zł i to wszystko z typowo dieslowskich napraw. W sumie jedyna od kiedy go mam, ale mam go zaledwie od 2,5 roku. Po podliczeniu wychodzi w tym roku 1090,95 zł na korzyść diesla.
Edit dla @ScaRRyMaN: i @grucha_88: Porównanie dla osób, które chcą mieć pełnowymiarowy bagażnik... Czyli LPG odpada
#oswiadczenie #samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa
@Kejran: ja najbardziej lubie slodko-kwasny zapaszek tlenkow azotu w korku i smrod ropy na stacji benzynowej (najfajniej jak skoncza sie rekawiczki jednorazowe i jeszcze caly pistolet jest tlusty od ON - rece smierdza caly dzien) - poezja.
No i jak na mrozie odpalic dizla, to czasem tak sobie p--------e jak radziecki
@ScaRRyMaN
@Kejran wy tak poważnie o jednostkach klekocząco-w-----------h ;D?
@pogop OPie, te kilometry nabijasz na trasach o jakich długościach?
@Kejran: co do przyjemności z jazdy, to faktycznie wolę jeździć dieslem niż benzyną o podobnej mocy.