Wpis z mikrobloga

@Ramboski: A jak sobie ktoś uroi, że chce osiągnąć coś czego nikt inny nie zrobił i będzie to przejechanie trasy Kraków - Gdańsk starym zdezelowanym Passatem bez trzymanki (bez trzymania kierownicy) to też mamy go ratować jak #!$%@? się do rowu na pierwszym zakręcie.
Ratować owszem, ale na pewno nie z powodu o jakim piszesz
@Andris00: z tym, ze przebierała na głupoty, a to moim zdaniem warte świeczki.
@Niestabilny: ty chyba w górach nie byłeś. Zawsze jak patrzę na te góry, jak stoją tak majestatycznie, to myśle, ze chce osiągać rzeczy, które takim nornikom się nie śniły, chce tam być, chce zdobywać miejsca na naszej planecie, gdzie nawet ludzie nie marzą być. Chcemy latać na księżyc, Marsa i zdobywać kosmos, a sama nasza planeta jest
@Ramboski: Przecież Mackiewicz już nie żyje, czyli w tym wypadku to hajs wydany na ratowanie francuzki przy narażeniu 4 polskich himalaistów, jeżeli już w kateogriach narodowo-opiekuńczych chcesz to rozpatrywać.
@Andris00: potwierdzone, ze już nie żyje? Nawet jak już to ratowanie tylko Francuzki to warto, była z nim, chociaż uważam, ze rzeczywiście za to powinien być już odpowiedzialny rząd Francji, ale ciagle to jest ludzkie życie i to powinna być akcja międzynarodowa, kto może.
@Niestabilny: dla ciebie. Przejechałem swoje stopem, widziałem swoje w górach i moim następnym celem jest wspinaczka. Chce, żeby za 10 lat pomyśleć, ze byłem i widziałem więcej niż zdecydowana większość społeczeństwa. Chce zdobywać doświadczenia, w dupie mam hajs, wole umrzeć w himalajach niż przeżyć 30 lat w korpo 9-5, jeździć raz do roku na Chorwację.
@Ramboski: To w jaki sposób odróżnisz wyczyn od głupoty? Wyczyn jest wtedy kiedy TOBIE się podoba dana aktywność?

Rozumiem, to może być ciekawe, rozumiem, że może Cię pociągać, ale nie gloryfikuj tego tylko z powodu własnych preferencji ;)