Aktywne Wpisy

Usunelem_Konto +11
#izrael izareal nie przyniesie się na inny kontynent. I musi się bronić nawet wyprzedzając atak. Więc przestańcie narzekać na Izrael oni mają jako wroga wszystkich wokół siebie.

Rok bez jedzenia, no no #glodowka
źródło: temp_file607949708072803182
Pobierz

Mam problem z konfiguracją w Symfony 4.
Potrzebuję nadpisać
dbnamedlaconnection defaultzdefiniowanego wconfig/packages/doctrine.yamlWrzucam je do
config/packages/test/doctrine.yamli nie nadpisuje mi jej przy odpaleniu środowiska testowego, niezależnie czy jest dodane jakodoctrine:dbal:dbnameczydoctrine:dbal:connections:default:dbname. Zastanawiam się czy to bug czy robię coś nie tak. W przypadku poprzednich wersji SF zconfig_test.ymlto działało.Dodam, że działa mi to "dobrze" jeśli zdefiniuję dodatkowe
connection "test"wconfig/packages/doctrine.yamli wtedy wconfig/packages/test/doctrine.yamlmogę nadpisaćdoctrine:dbal:default_connection:test. No ale w przypadku definiowania wielu połączeń chciałbym mieć możliwość nadpisania fragmentu ich konfiguracji dla środowiska testowego, bez pełnego definiowania nowych połączeń testowych i zaśmiecania pliku konfiguracyjnego doctrine ze środowiska dev czy produkcji.Ktoś coś?
#symfony #symfony2 #symfony3 #symfony4
Od SF4 nie jest zalecane użycie tego pliku konfiguracyjnego. Poza tym yml jest zastąpiony przez yaml, a test.yml czy dev.yml przez odpowiedni katalog w packages.
Twoje rozwiązanie wydaje się mało eleganckie, szczególnie jeśli aplikacja korzysta z wielu połączeń i trzeba grzebać w kilku plikach konfiguracyjnych aby coś znaleźć i zmienić.
Tak czy inaczej, dzięki za propozycję rozwiązania.
Można tworzyć własne parametry w .env i ładować je za pomocą env(NAZWA) bezpośrednio do packages/test/doctrine.yaml
Dzięki za pomoc.