Wpis z mikrobloga

@pekas: sie #!$%@? śmiejecie ale kiedyś jechaliśmy w góry pociągiem ze znajomymi i baba sprzedała nam bilety z przesiadką około północy. Pociąg się spóźnił i musieliśmy nowe u konduktora kupować bo tamte straciły ważność xD
  • Odpowiedz
  • 1
@GoodPain W niemal każdym mieście, to prawda. Ale nie na kolei, przynajmniej w większości. Liczy się relacja i planowa godzina odjazdu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tr8025: Dziwne w sumie, że PKP na to nie wpadło. Kupujesz bilet z Krakowa do Zakopanego, PKP się jebło, wywozi Cię do Gdańska i musisz dopłacać 120ziko. "Pan wybaczy, jebło mi się i pojechałem se w drugą stronę, a teraz pan płać za usługę przewozu na linii Kraków-Gdańsk"
  • Odpowiedz
@Tr8025: Zamawiasz w knajpie zupę za 2 dychy, a przypadkiem przynoszą Ci sushi i tatara - dopłacaj xD
Ja się zastanawiam, jakim cudem taki regulamin w MPK jest zgodny z prawem. Nie potrafią dostarczyć mi usługi, za którą im płacę i jeszcze z tego tytułu każą ponosić mi dodatkowe koszty.
Mam dopłacać za niepełną usługę. MPK powinno móc legalnie w takiej sytuacji co najwyżej zwrócić mi kasę za bilet.

Ostatnio w Krakowie - jechałem 25-minutową trasą, więc kupiłem bilet na 40, a nie 20 minut xD (nie używam MPK alenwtedy miałem ze sobą #!$%@? ciężką torbę) Trasa bez przesiadek. Po 10 minutach drogi tramwaj się rozkraczył i zablokował torowisko. Autobusy tamtędy nie kursują. #!$%@? z tym ciężkim gównem na rownoległe torowisko. #!$%@? niemiłosiernie. Doszedłem po 15 minutach. (25 minut od kupna biletu)
5 minut czekania na tramwaj, zostało 15 minut drogi. Obie linie zaraz się zbierają. No i przed przystankiem końcowym wbija pan kontroler. No mandacik #!$%@? 45 minut na
  • Odpowiedz
  • 11
@GoodPain Przewoźnicy załatwiają to dopiskiem w regulaminie, że nie ponoszą odpowiedzialności za opóźnienia i problemy powstałe nie z jej winy, a rozkład jest tylko poglądowy, a nie wiążący ¯_(ツ)_/¯. Wszystko zgodnie z prawem, tylko potem powstają koszmarki rozkładowe. Złe i dla pasażerów, i dla kierowców. Tylko co im kto zrobił skoro zastrzegli o tym, że rozkładów nie można traktować serio?

@Zeliwny
Tutaj od 3:05 ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz