Wpis z mikrobloga

Hej, #mikrokoksy takie pytanie. Jak nie chcę ani schudnąć, ani przytyć, tylko hmm... ujędrnić swoje ciało, pozbyć się celulitu, itp. to lepiej robić więcej serii, mniej powtórzeń czy odwrotnie (na przykład czy lepiej zrobić 3 serie po 10 powtórzeń czy 2 serie po 15 powtórzeń)? #mirkokoksy #silownia #kiciochpyta #pytanie
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi. Najlepiej zaskakiwac miesnie i zmieniac np co miesiac. A do ujędrniania ciała najlepiej biegac. Np po silowym treningu tak min 20 max 60 min
  • Odpowiedz
Bo tak jest ale miesnie sie szybko dosc przyzwyczajają do jednej formy treningow i potrzebują czasem zmiany cwiczen jak i zmiany serii zeby dostac nowych bodźców
  • Odpowiedz
@nathalije: czyli chcesz spalić tłuszcz trzymając wagę? To musisz wejść na 0kaloryczne i normalnie ćwiczyć duże ciężary mała ilość powtórzeń. Ewentualnie możesz robić lekką redukcję np -2kg potem lekką masę by wrócić na tą samą wagę i znów lekka redukcja i tak w kółko(będziesz mieć mniej bf przy tej samej wadze) xD
  • Odpowiedz
@rindo: No jak zacznie ćwiczyć i jeść tyle samo to bedzie na deficycie przecież.

@nathalije: Idź na siłownię i pogadaj z trenerem. Raczej powinien być to trening siłowy. Ale ktoś musi na ciebie spojrzeć i ocenić.
  • Odpowiedz
A szybki marsz pod górę na bieżni lub delikatny trucht i "wypocenie sie" pomoze w nabraniu jędrności. Od samych silowych cwiczen mozesz zbyt bardzo tak jakby spuchnąć i nabrać wody, a jezeli tak jak pisalas nie zalezy Ci by przytyc to powinno pomóc. To wszystko tak w wielkim skrócie :)
  • Odpowiedz
  • 0
@rindo: Nie chodzi mi o trzymanie jakiejś konkretnej wagi, tylko bardziej właśnie zmniejszenie bf przy zachowaniu tego samego rozmiaru. ;P Poza tym, tyle że małe ilości powtórzeń, a duże ciężary to wiem, chodzi mi o to czy te powtórzenia rozdzielać na serie, a jeśli tak to na ile.
  • Odpowiedz
@nathalije: 5serii po 5powtórzeń(przy fbw) najlepiej na początek chyba, potem fajne jest też 3x8,3x6,3x4(co trening zmniejszamy powtórzenia dodajemy kg) :) to do tego planu chyba dieta CBL(zachowanie rozmiaru, spalenie tłuszczu) będzie najlepsza. Ewentualnie lekki plus kaloryczny i tabata w dni nietreningowe(ale tu nic nie obiecuje :D)
@Cumak69: no tu masz rację ale większość osób nie wie ile je a po treningu głodni i kcal na plus lecą :D
  • Odpowiedz