Wpis z mikrobloga

@pitu120: na dzisiaj to mam, świnoujście ()
Jak pęknie na maxa to mam namiot pod domem (°°
Ale jak się gówniak odbije to mam Malediwy ( ͜͡ʖ ͡€)
  • Odpowiedz
ja chwile przed spadkiem kupiłem za 100 euro.
Wczoraj za 75 euro równowartość.
Czy żałuje ? no przecież za rok kupuje dom za to XDD
  • Odpowiedz
@pawlo74: i po co go ( @schaefer ) wkręcasz? Sam ostatnio przyznałeś się, że czekasz z zakupami aż btc jeszcze bardziej spadnie (a był już po $9k) i że sam się dziwisz, że skoczył w ogóle do takiej wartości 10-20$k. Co chwilę tylko trollujesz z tym "kupuj taniej nie będzię" "Hodl" a sam robisz odwrotnie.
  • Odpowiedz
@Smule: powiem Ci dlaczego w to nie wierzę i dlaczego nadal kupuję.
Niemożliwe jest aby taka ilość nowych nie powstrzymała spadków tym razem. Wiem, że gruby rządzi rynkiem ale nie może załamać go poniżej pewnego poziomu. Wchodzi nie tylko ulica ale coraz grubsza kasa. A bitcoina w obiegu jest coraz mniej. Niedobór na rynku na to zawsze liczę.
Podobno na giełdach jest tylko około 1 miliona BTC.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Ja wierzyłem w możliwość spadków do $1k przy ATH na $3k albo $5k ale nie przy $20k! To korekta 95% od szczytu więcej niż po mtgox. Taki zjazd oznaczałby prawdopodobnie koniec BTC. Ja stawiam na $3k-$4k w najgorszym scenariuszu
  • Odpowiedz
@Smule: chyba masz rację ale uważam, że to dalej możliwe i ja zawsze byłem na to gotowy. Zawsze było tak, że każda kolejna bańka kończyła się na szczycie poprzedniej, nic nowego. Wyobraź sobie jak czuli się ci co kupili za $30 a spadło do $2.
Jestem na to przygotowany ale w to nie wierzę.
Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem zanim cokolwiek wrzuciłem w BTC było to przeanalizowanie wszystkich poprzednich baniek.

Ja
  • Odpowiedz
@pawlo74: Ale wtedy była o wiele mniejsza kapitalizacja. Amplituda wahań BTC się zmniejsza a to oznacza mniejsze wzrosty ale tez mniejsze spadki.

A bear market jest nieunikniony, pytanie tylko czy już teraz czy za jakiś czas. Mysle ze dlugi nie bedzie, może rok. LN tuz tuz, a do halvingu tez niedaleko. Scammerzy i ulica wierzaca w szitcoiny muszą zostać ukarani i niestety pociągnie to za sobą kurs BTC.

Ja myślę,
  • Odpowiedz