Aktywne Wpisy
Najsmutniejsza scena w filmie, przy której zawsze płaczesz(lub nie, jeśli też zgrywasz twardziela ( ͡° ͜ʖ ͡°)) to Twoim zdaniem jaka i z jakiego filmu?
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
#glupiewykopowezabawy #filmy #pytania
PetalMind +161
Właśnie zerwała ze mną dziewczyna bo wymagam zbyt dużo uwagi(chce się przytulać) i za dużo mówię skarbie, rybko etc XDDDD nie wiedziałem że podstawowe rzeczy to za dużo dla dzisiejszych kobiet
#zalesie
#zalesie
W mojej #pracbaza pracuję od 3 lat. Każdy kto słyszy, gdzie pracuje, twierdzi "łał nic nie robisz a pewnie dużo zarabiasz". Otóż prawda jest taka, że pracuje w urzędzie miasta. Mój dzień nie polega na popijaniu kawy, tylko tworzeniu decyzji, służebności, kontroli itp. Co najgorsze, po 5 latach studiowania administracji zarabiam najniższą krajową! Dodam, że to nie jest moja pierwsza praca #przegryw #nawaciki
PS irytuje mnie nagonka w tv, że urzędnicy zarabiają miliony, a lepiej niż ja wychodzi Sebek i Karyna z +500 i zasiłkami (╯︵╰,)
@Dzolejro: u mnie to dodatkowe max 2,5k rocznie, można sobie pożyć :D
@Kamilowelove: widocznie ci to pasuje - no nie?
siedzisz od 7 do 15, jesteś ważna, ludzie się płaszczą żeby szybciej niż w 14 dni decyzję dostać
i zarabiasz tyle ile warta jest twoja praca - czyli nic
@Tukan_Marcin: ja nim jestem (etat w służbie cywilnej, terenowy oddział adm centralnej) 2400 brutto, 5 lat stażu pracy, też uważam, że zarabiam spoko :D
@Kamilowelove: statystyki pokazują, że w budżetówce zarobki lepsze niż w prywatnym sektorze. Zapewne ktoś z góry wyrabia średnią.
@volodia I do budzetowki wlicza się masa instytucji. Chociażby ministerstwa czy ZUS. A pensje jednak są inne w ministerstwie a inne w samorządach (szczególnie tych mniejszych ). O ile w ogóle samorządy się w sferę budżetowa wpisują bo pewny nie jestem.